Bezoek het CrossBorder Event op 13 september : Bestel tickets met €100 korting. Gebruik kortingscode: Dexport2022  Naar de website

Omzet Zanox groeit circa tien procent

Delen

Het bedrijfsonderdeel van Axel Springer waar Zanox onder valt, is afgelopen jaar qua omzet met 9,5 procent gegroeid tot 371 miljoen euro.

Dat blijkt uit de cijfers over het tweede kwartaal die de Duitse uitgever vanochtend publiceerde. Het bedrijf heeft zestig procent van de aandelen in marketingbedrijf Zanox en rekent daarom diens omzet mee in zijn eigen verkooptotaal.

De divisie Marketing Models, waar performance based marketing deel van uitmaakt, groeide in de drie maanden tot juli met een kleine tien procent. De winst voor belasting steeds met 3,8 procent tot 55 miljoen euro.

Exacte cijfers over Zanox’ prestaties zijn niet gepubliceerd, maar de kwartaalomzet uit het performance based-model ligt iets onder de 310 miljoen.

Rubrieksadvertenties, een terrein waarin Axel Springer internationaal nog stevig in investeert (portfolio) groeide in het tweede kwartaal met vijftien procent tot 227 miljoen euro.

De totale omzet van de uitgeverij nam met zes procent toe tot 1,4 miljard euro. Een significant deel daarvan, iets meer dan de helft, komt nog uit de exploitatie van kranten en tijschriften. Ondanks dat voert de leiding actief een strategie waarbij het financiële belang van printinkomsten wordt afgebouwd.

Foto: Thomas Leth-Olsen (cc)

]]>

Wil jij weten waar jouw groeikansen liggen?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Redactie Dexport
Redactie Dexport

Mis niks over de Duitse markt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief…