Mobile Payment in Duitsland

Mobile Payment maakt internationaal een opmars. Hoe zit het in Duitsland met het gebruik van mobiele betaalmethoden onder de consumenten?

Mobile Payment in Duitsland

Het aandeel smartphone-eigenaren die mobiel aankopen doet en de betaling verwerkt via mobile payment providers zoals sofortüberweisung.de of PayPal, stond in het voorjaar van 2016 op 51 procent. In 2011 was dit slechts 38 procent. Een flinke groei. Maar duidelijk is dat de voorkeur bij veel consumenten nog steeds ligt bij de meer traditionele betaalmethoden, zoals betalen op rekening of via creditcard. [caption id="attachment_13790" align="alignnone" width="915"]Mobile Payment in Duitsland Mobile Payment in Duitsland. bron: Statista[/caption]

Bekendheid van mobiele betaalmethoden in Duitsland

Volgens een onderzoek van PwC is de meest bekende mobile payment provider in Duitsland (met 82 procent) Paypal. Op grote afstand hiervan staat met 27 procent op de 2e plaats paydirekt, de online betaalmethode van Duitse banken spaarbanken. Hoewel het nog niet beschikbaar is in Duitsland, kent 17 procent van de respondenten het mobiele betaalsysteem van Apple: Apple Pay.

Mobile Payment, of nog niet?

Een reden voor het feit dat mobiel betalen nog niet door het overgrote deel van de Duitsers wordt gebruikt, is dat het op veel plaatsen nog niet mogelijk is een mobiele betaalmethode te gebruiken. Hiernaast gebruikt een groot deel van de Duitsers geen mobiele betaalmethode, omdat ze bezorgd zijn over de veiligheid van hun gegevens. 85 procent is bang dat hun gegevens misbruikt kunnen worden door bijvoorbeeld een hacker aanval. Er zijn echter ook positieve stemmen: 77 procent van de respondenten vindt het handig om rechtstreeks op de telefoon toegang te kunnen krijgen tot hun geld en betalingen te controleren. 70 procent van de respondenten is positief over het feit dat contant betalen niet meer noodzakelijk is en er betaald kan worden via een smartphone.

DexPay: achteraf betalen aanbieden in Duitsland

Duitse consumenten en bedrijven gaan sneller over tot aankoop als u de betaalmethode achteraf betalen aanbiedt. Dit is de meest eenvoudige manier van online afrekenen. Daarnaast verhoogt u de betrouwbaarheid van uw webshop.  Verkoopt u op de Duitse markt? Denk er dan goed over na welke betaalmethoden u aanbiedt![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=U4jDWtU4XEs”][/vc_column][/vc_row]]]>

Blijf op de hoogte van de Duitse markt

Maak het verschil met kennis over de Duitse markt door de inspiratie uit onze nieuwsbrief over kansen, projecten en andere ontwikkelingen.

Meer dan 1000+ bedrijven en ondernemers gingen je al voor.
Maak je geen zorgen, we spammen echt niet.