Bezoek het CrossBorder Event op 13 september : Bestel tickets met €100 korting. Gebruik kortingscode: Dexport2022  Naar de website

Dexport Insights

Marketing in Duitsland

Starten met verkopen op Amazon? Hier moet je op letten!

Amazon is de belangrijkste marktplaats in Duitsland. Maar liefst de helft van de Duitse consumenten start daar zijn zoektocht naar een product en steeds minder via Google. Voor jouw bedrijf biedt Amazon een aanzienlijke verkoopkans. Er wordt echter vaak onderschat wat er bij komt kijken om een Amazon seller account te beheren. Zowel in de opstartfase als daarna komen we in de praktijk regelmatig problemen tegen. Bezin eer ge begint!

De bekendste Duitse prijsvergelijkers: zo profiteer jij ervan

Uit onderzoek van de brancheorganisatie Bundesverband (bevh) blijkt dat een op de drie Duitsers (34,2%) wekelijks iets via het internet koopt. De helft van deze online shoppers gebruikt prijsvergelijkers voordat zij een aankoop doen. Prijsvergelijkers kunnen dus een belangrijke toevoeging zijn voor jouw gehele marketingmix. In dit artikel duiken wij met jou in de wereld van de Duitse prijsvergelijkers en wat ze voor jouw omzet kunnen doen.

Binnen vijf jaar wil Kemal Tas met Ledstores de complete Europese markt veroveren

E-commerce ondernemer Kemal Tas wist een miljoenenbedrijf te maken van zijn bedrijf in LED-verlichting. Naast zijn baan in de financiële sector richtte hij in 2013 Ledstores op waarmee hij het afgelopen jaar bijna dertien miljoen euro omzet draaide. Nu geeft hij zichzelf vijf jaar om met Ledstores de Europese markt te veroveren en in veertien landen in de top drie van online armaturen zaken te komen te staan. Wat is de crossborder koers van deze veelbelovende onderneming en inspirerende CEO? 

EDC verovert de Duitse markt terug

EDC Retail uit Veendam is het bedrijf achter EasyToys.nl en marktleider op het gebied van seksspeeltjes in de Benelux. Dertien jaar geleden begon Eric Idema EDC, dat al zes jaar op rij hun omzet wist te verdubbelen en zich tot drie keer toe wist te bekronen tot een CrossBorder Top 30 bedrijf. In Duitsland is EDC nu bezig met een belangrijke missie: het vertrouwen van de Duitse consument terugwinnen na het overnemen van het failliete Beate Uhse Group. Beate Uhse is qua naam nog steeds de grootste erotische shop van Duitsland, maar er is nog veel werk aan de winkel. Wat is de strategie van deze volleerde crossborder speler om de Duitse markt from scratch terug te veroveren? 

Mis niks over de Duitse markt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief…