Lampen1fachschoen.de groeit door Google AdWords

Onderzoek

Twinkle geeft aan dat verlichting het snelst groeiende e-commercesegment is. Het adviesbureau BoerCroon concludeert uit een onderzoek dat familiebedrijven beter scoren in het buitenland dan internationale bedrijven. Familiebedrijven blijken zich sneller te herstellen van de crisis. Verder wordt uit het onderzoek duidelijk dat organisaties die de grens over gaan het risico spreiden en hierdoor meer omzet kunnen realiseren. Dit zal geen valkuil zijn: de familiebedrijven moeten zich eerst goed in hun eigen land vestigen en een basis opbouwen alvorens de grens over te gaan.

Lampen1fachschoen

Een mooi voorbeeld hiervan is onze klant het familiebedrijf Rietveldlicht.nl (in Duitsland bekend als Lampen1fachschoen.de). Rietveld Licht & Wonen is bekend door een top klantenservice, goede prijzen, gratis verzending en een grote eigen voorraad aan mooie lampen. Het familiebedrijf was al een paar jaren bezig op de Duitse markt en heeft Dexport in 2013 voor het AdWords-beheer ingeschakeld om in Duitsland te groeien. Binnen een jaar is het gelukt om de omzet in Duitsland met zo’n 75% te verhogen. Dit kwam met name door een uitbreiding van de AdWords-campagne en een budgetverhoging, maar vooral speelde branding een aanmerkelijke rol. Een ander relevant punt was het inspelen op verschillende seizoenen en producten.

Conclusie

Familiebedrijven doen het dus over het algemeen heel goed in het buitenland, vooral branding en het juiste product aanbod zijn hierbij essentiële factoren.

Branding blijft in Duitsland belangrijk om zichtbaar te zijn tussen alle concurrenten. Online zijn er verschillende mogelijkheden. Alleen in AdWords al zijn er diverse manieren van branding. Maar vooral is en blijft de marketingmix van verschillende kanalen cruciaal.

]]>

Blijf op de hoogte van de Duitse markt

Maak het verschil met kennis over de Duitse markt door de inspiratie uit onze nieuwsbrief over kansen, projecten en andere ontwikkelingen.

Meer dan 1000+ bedrijven en ondernemers gingen je al voor.
Maak je geen zorgen, we spammen echt niet.