Timmer je website juridisch dicht

Je hebt je website vertaald naar het Duits en je bent helemaal klaar voor de Duitse markt. Maar wacht even, mag dat zomaar? Het Duitse ondernemingsrecht is anders dan in Nederland, waardoor een directe vertaling van juridische documenten onvoldoende is. Naast de Duitse algemene voorwaarden en privacyverklaring moet je ook een Impressum (soort colofon) en een Widerrufsbelehrung (retourrecht) op je site hebben staan. Met onze juridische dienstverlening zit je (rechts)zeker, ook als je op Duitse marketplaces verkoopt. 

Juridisch up-to-date

  • Alle wettelijk verplichte documenten
  • Complete service voor websites, webshops en Amazon
  • Juridische checklist voor website, bestelproces en bevestigingsmail
  • Contact met Duitse advocaat indien nodig
  • Voordelig voldoen aan de verpakkingswetgeving (EPR)
  • Korting op Duitse keurmerken
  • Toegang tot het juridische en fiscale Dexport partnernetwerk
  • Abmahnungsschutz – verzekerd tegen juridische claims

Alles juridisch op orde

Door met je bedrijf aan de fiscale en juridische vereisten te voldoen voorkom je Abmahnungen (claims) én kom je vertrouwd over op de Duitse consument. Door onze service en het Dexport partnernetwerk is jouw webshop straks altijd juridisch up-to-date! Wij gaan nog verder. Naast de juridische optimalisatie helpen we jou met groei op de Duitse markt.

Voorkom een Abmahnung!

Een “Abmahnung” is een juridische claim die in Duitsland wordt gebruikt om op te treden tegen rechtsfouten op de website of in de juridische documenten. Duitse advocatenkantoren monitoren hier actief op en gebruiken dit als verdienmodel. Met de juridisch noodzakelijke documenten leg je het fundament voor een rechtszekere website conform de strikte Duitse consumentenwetgeving. Zo voorkom je veel gedoe en imagoschade. De boetes kunnen namelijk oplopen tot rond de €20.000 en als Geschäftsführer kan je persoonlijk voor de rechter worden geroepen.

Waar je verder nog rekening mee moet houden

Juridische documenten zijn niet de enige vorm van Duitse regelgeving waar je mee te maken krijgt. Zo heb je ook een EPR registratie nodig wanneer je verpakkingen op de Duitse markt brengt en een WEEE-nummer als dit elektrische apparaten zijn. Denk ook aan een BTW-nummer wanneer je producten vanuit Duitsland levert. Tot slot helpen we jou aan een Duits keurmerk en dat met een interessante partnerkorting.

Met onze juridische dienstverlening en ons partnernetwerk helpen we je op alle vlakken.
Ontdek hoe onze juridische dienstverlening jouw webshop beschermt tegen risico’s en helpt groeien. Als we alle juridische hobbels overwinnen kunnen we ons richten op de groei van je merk op de Duitse markt. Ons team van native Duitse marketeers staat klaar om je te ondersteunen met strategische inzichten, online marketing en website-optimalisatie. Samen maken we jouw bedrijf succesvol op de Duitse markt!

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Persoonlijk advies nodig?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Portretfoto van collega Roel

Roel
Business development

T: 088 339 76 78
E: info@dexport.nl

Partnerships & Certificaten

Elk jaar doen wij ons best om onze certificaten en partnerships te houden.

Google Premier Partner 

CrossBorder Top 30 Supplier

Bing ad Partner