Is uw Duitse site klaar voor Mobilegeddon 2? De Duitse markt wel!

mobile first strategy? Duitsers gebruiken dagelijks hun smartphone gemiddeld bijna een uur langer dan hun desktopcomputer. Niet alleen de verblijfsduur, maar ook applicaties zijn uitgebreider geworden. Mobiele toestellen worden niet alleen voor communicatie en sociale netwerken gebruikt, maar ook voor reisschema’s, navigatie en natuurlijk ook voor online zoekopdrachten. Google speelt hierop in met zijn nieuwe algoritme: Mobilegeddon 2. Vanaf mei gaat Google mobielvriendelijke sites nog hoger in de zoekresultaten zetten dan nu het geval is. Bezoekers met mobiele toestellen kunnen dus sneller meer websites vinden die relevant en mobielvriendelijk zijn. Als uw site mobielvriendelijk is, hoeft u zich nergens zorgen over te maken, maar… Is uw site mobielvriendelijk? Test uw pagina hier! Wat verstaat Google onder mobielvriendelijk?

  • Sites zonder Flash
  • Buttons waar bezoekers makkelijk op kunnen klikken
  • Teksten die bezoekers niet handmatig moeten vergroten
  • Sites die zich aanpassen aan het formaat van het scherm van het desbetreffende mobiele toestel 
Als uw site niet mobielvriendelijk is, bestaat het gevaar van een trafficdaling. Sinds de eerste Google mobile update in 2015 hebben niet mobielvriendelijke websites een daling van gemiddeld 10% moeten incasseren. Heeft u hulp nodig bij het mobielvriendelijk maken van uw site of uw mobiele strategie? Vraag Dexport om advies.]]>

Blijf op de hoogte van de Duitse markt

Maak het verschil met kennis over de Duitse markt door de inspiratie uit onze nieuwsbrief over kansen, projecten en andere ontwikkelingen.

Meer dan 1000+ bedrijven en ondernemers gingen je al voor.
Maak je geen zorgen, we spammen echt niet.