Infographic: Met welk elftal verovert u de Duitse markt?

Home / Infographic: Met welk elftal verovert u de Duitse markt?

De Duitse e-commerce markt is booming business! De Duitse markt is vijf keer groter dan de Nederlandse markt en biedt u volop groeikansen. In Duitsland komt u echter ook sterke tegenstanders tegen en concurreert u met meer dan vijfhonderdduizend webshops. Alle reden om met het beste team aan de aftrap te verschijnen. Hoe zorgt u voor een optimale selectie van affiliates, marketingkanalen en toeleveranciers? Het bedrijf Dexport, dat zich sinds 2006 tot dé Duitse e-commerce specialist heeft ontwikkeld, geeft een voorzet.

Op doel kiest Dexport voor een in Duits e-commerce recht gespecialiseerde advocaat. Hij moet rust uitstralen en de aanvallen van agressieve tegenstanders pareren, zodat de spelers zich kunnen concentreren op een goede opbouw van achteruit. De tactiek is duidelijk; de aanval is de beste verdediging. Zalando geeft hierin als snelgroeier het goede voorbeeld. Vier jaar geleden was deze marketingmachine nog onbekend en nu is het één van de sterkste e-commerce pureplayers op de Duitse markt.

Met een .de domeinnaam staat het team ook achterin solide en sterk. De linksbuiten Google waardeert de .de, waardoor de Duitse content (links back) mee kan doen in de aanval en vaker voorin te vinden is. Achter Google staat Trusted Shops links op het middenveld. Dit keurmerk geeft Google rugdekking en vertrouwen, waardoor Google vaker gevaarlijk kan worden met zijn voorzetten of dieptepasses.

Uiteindelijk zijn de assists van Google vaak bepalend voor het scorend vermogen van het team. Om te kunnen scoren moet je wel het verschil kunnen maken op het middenveld. De unique selling point op 10 met daarachter het juiste assortiment zijn bepalende spelers in het elftal. Zij spelen de tegenstander uit en creëren de man meer situaties waardoor Google en Amazon op de flanken vaker aan de bal komen. Amazon is door het enorme bereik inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke affiliate in de basis elf. Uiteindelijk is het de betaalmethode “Op rekening” die de voorzetten als diepste spits inkopt. Met Paypal op de bank beschikt het team over een sterke pinch-hitter als het scoren maar niet wil lukken. Als het team eenmaal gescoort heeft dan bent u blij met betrouwbare spelers als DHL en uw Duitse klantenservice. Want als u op deze posities veel steken laat vallen, dan keren de fans zich tegen u. Door social media wordt onvrede snel gedeeld en raakt u de twaalfde man op de tribune zo weer kwijt.

Door een strenge selectie en goede voorbereiding kunt u met dit elftal de Duitse markt veroveren. Het is belangrijk dat u de spelers goed traint en ook in moeilijke fases van de wedstijd de juiste tactische keuzes maakt. En als het dubbeltje dan naar de goede kant rolt, dan wint u wellicht de finale!

© 2018 Dexport.nl