Het versturen van pakjes naar Duitsland

 • Hoeveel pakketten ga ik de komende paar maanden of zelfs het komende jaar verzenden?
 • Zijn zaken als levertijd en verzendkosten belangrijk voor mijn concurrentiepositie? (Voor sommige producten geldt: hoe eerder in huis, hoe beter. Bij sommige producten is een langere levertijd te rechtvaardigen, zoals duurzame producten of maatwerkproducten).
 • Hoeveel wil en kan ik betalen voor het verzenden van een pakketje?
 • Wil ik de voorraad, facturatie en orderverwerking in eigen beheer houden?
 • Hoeveel retouren kan ik verwachten? (Hoeveel retouren krijgt u in Nederland?)
 • Wil ik een Duits retouradres?
 • In het begin zult u, afhankelijk van uw marketinginvesteringen, relatief weinig pakketjes verzenden. U kunt er dan voor kiezen om de pakketjes in Nederland te posten en de verzendkosten door te rekenen aan de klant. Houd er daarbij erg in dat hogere verzendkosten een reden kunnen zijn om bij de concurrent te kopen. Als een te hoog percentage consumenten afhaakt met een gevuld winkelwagentje omdat ze schrikken van de verzendkosten, dan heeft dat direct invloed op de marketingkosten per conversie. Hoge verzendkosten kunnen u dus uiteindelijk meer kosten dan dat ze u opleveren. U kunt er ook voor kiezen om te focussen op uw corebusiness en de distributie uit te besteden. In dit geval moet u er rekening mee houden dat de verzendkosten relatief laag zijn, maar dat er wel andere kosten bij komen kijken. Wanneer u uw voorraad onderbrengt bij een fulfillment bedrijf, zitten daar uiteraard kosten aan vast. U kunt kiezen voor een samenwerking met een Nederlandse partij via wie u uw markten in Europa bedient. Het voordeel is uiteraard dat u in het Nederlands kunt communiceren en u heeft alles centraal geregeld. Indien u met een Duitse partij samenwerkt, heeft u het voordeel dat u kortere levertijden heeft en een Duits retourneringsadres.]]>

  Blijf op de hoogte van de Duitse markt

  Maak het verschil met kennis over de Duitse markt door de inspiratie uit onze nieuwsbrief over kansen, projecten en andere ontwikkelingen.

  Meer dan 1000+ bedrijven en ondernemers gingen je al voor.
  Maak je geen zorgen, we spammen echt niet.