Regel hier jouw EPR registratie.

Verplichte Lucid en EPR-registratie

Verkoop je producten in Duitsland via winkels, een webshop of marktplaatsen en breng je zo verpakkingen op de markt? Dan ben je verplicht om je aan te sluiten bij een Duaal systeem (stap 1) en te registreren bij het LUCID-verpakkingsregister van de Zentrale Stelle Verpackungsregister (stap 2). Als je op marktplaatsen verkoopt geef je daarnaast het EPR-registratienummer nummer door aan Amazon en andere marktplaatsen. Doe je dat niet dan riskeer je een exportverbod, een boete die kan oplopen tot 200.000 euro en dat Amazon je producten offline haalt. De deadline voor Amazon en andere marktplaatsen is uiterlijk 1 juli 2022.

Registreer in 3 simpele stappen

1

Registreer je hieronder bij Zmart van Zentek GmbH

Je bent verplicht om je aan te sluiten bij een Duaal systeem in Duitsland. Zmart is een van de voordeligste Duale systemen in Duitsland met meer dan 30.000 klanten. Je ontvangt als relatie van Dexport extra korting. Je kunt je ook direct via deze link registreren, gebruik dan de kortingscode Dexport2022.

2

Registreer je gratis bij de website

www.verpackungsregister.org

Je bent daarbij verplicht om een verantwoordelijke medewerker van je bedrijf aan te geven. 
Vul Zentek GmbH als je gekozen Dual systeem in.

3

Vul je EPR nummer in bij je Amazon seller account

Na de registratie op 
www.verpackungsregister.org 
ontvang je het benodigde EPR nummer. Dit nummer vul je in op je Amazon seller account. Dit moet 
uiterlijk 1 juli 2022 geregeld zijn.

Jaarlijkse
aangifte

Geef elk jaar uiterlijk 15 mei je hoeveelheden verpakkingen aan 

Dit doe je bij Zmart en bij www.verpackungsregister.orgBen je te laat? Registreer je dan via deze link. Na de registratie helpt je de klantenservice van Zmart om achteraf de hoeveelheden door te geven. Gebruik kortingscode Dexport2022_1Voor wie geldt dit?

De registratieplicht geldt in eerste instantie alleen voor producenten die kartonnen verpakkingen gebruiken. Dus staat jouw merk op de verpakking, dan is het zeer waarschijnlijk dat jij verantwoordelijk bent voor de recycling en registratie. Het gaat hierbij om zowel de primaire als secundaire verpakking (de verzendverpakking). Denk bijvoorbeeld aan schoenen in een schoenendoos. De schoen gaat in een schoenendoos, dit is de primaire verpakking. Een aantal schoenendozen wordt vervolgens in een grote omdoos geplaatst, de secundaire verpakking. Vanaf 1 januari 2023 geldt de EPR-registratie ook voor producenten van elektrische en elektronische apparatuur vanuit de ElektroG, en producenten van batterijen vanuit de BattG.

Als je geen producent bent, maar wel producten verkoopt die onder de EPR-regelgeving vallen, moet je het EPR-registratienummer opvragen bij de toeleverancier. Dit is bijvoorbeeld de groothandel die de producten al heeft ingevoerd. Als je het EPR-registratienummer niet van de leverancier krijgt, maar de betreffende producten toch verkoopt, moet je het registratienummer zelf registreren.