Regel hier jouw EPR registratie.

Verplichte Lucid en EPR-registratie

Verkoop je producten in Duitsland via een webshop of marktplaatsen en breng je zo verpakkingen op de markt? Dan ben je verplicht om je te registreren bij het LUCID-verpakkingsregister van de Zentrale Stelle Verpackungsregister (ZSVR) en een EPR-registratienummer nummer door te geven aan Amazon en andere marktplaatsen. Doe je dat niet dan riskeer je een boete die kan oplopen tot 200.000 euro en dat Amazon je producten offline haalt. De deadline voor Amazon en andere marktplaatsen is uiterlijk 1 juli 2022.

Registreer in 3 simpele stappen

1

Registreer je hieronder bij Zmart van Zentek GmbH

Je bent verplicht om je aan te sluiten bij een Duaal systeem in Duitsland. Zmart is een van de voordeligste Duale systemen in Duitsland met meer dan 30.000 klanten. Je ontvangt als relatie van Dexport extra korting. Je kunt je ook direct via deze link registreren, gebruik dan de kortingscode Dexport2022.

2

Registreer je gratis bij de website www.verpackungsregister.org

Je bent daarbij verplicht om een verantwoordelijke medewerker van je bedrijf aan te geven. 
Vul Zentek GmbH als je gekozen Dual systeem in.

3

Vul je EPR nummer in bij je Amazon seller account

Na de registratie op www.verpackungsregister.org ontvang je het benodigde EPR nummer. Dit nummer vul je in op je Amazon seller account. Dit moet uiterlijk 1 juli 2022 geregeld zijn.

Jaarlijkse
aangifte

Geef elk jaar uiterlijk 15 mei je hoeveelheden verpakkingen aan 

Dit doe je bij Zmart en bij www.verpackungsregister.org.  Ben je te laat? Registreer je dan via deze link. Na de registratie helpt je de klantenservice van Zmart om achteraf de hoeveelheden door te geven. Gebruik kortingscode Dexport2022.