Regel met korting via Dexport je EPR-registratie in Duitsland!

Voorkom omzetverlies! Amazon en andere marktplaatsen hebben vanaf 1 juli een EPR-registratienummer van je nodig. Geef je hier geen gevolg aan, dan riskeer je dat je producten offline worden gehaald en heb je kans op een hoge boete. Maar ook als je via je webshop verkoopt moet je je aansluiten bij een van de Duale systemen in Duitsland. Dexport heeft voor zijn klanten voordelige tarieven uitonderhandeld en via Dexport kun je de registratie eenvoudig en voordeliger regelen. Vraag de instructiemail met korting aan!

EPR-registratie via Dexport

  1. Je ontvang een Mail met instructies 
  2. Registratie bij een van de Duale systemen met korting
  3. Je bent EPR compliant op marktplaatsen en je webshop

Een EPR-registratienummer is verplicht

EPR staat voor “Extended Producer Responsibility” en is verplicht voor alle verkopende partijen die gebruik maken van kartonnen verpakkingen. Amazon omschrijft het als “environmental policy“, omdat de verkoper hiermee verantwoordelijk is voor de volledige levenscyclus van de verkochte producten, inclusief de afvalverwerking. In Duitsland worden EPR-registraties bijgehouden in het LUCID-verpakkingsregister van de Zentrale Stelle Verpackungsregister (ZSVR). De registratieplicht geldt in eerste instantie alleen voor producenten die kartonnen verpakkingen gebruiken vanuit de VerpackG. Het gaat hierbij om zowel de primaire als secundaire verpakking (de verzendverpakking). Je vindt hier meer over deze wetgeving.

 

 

Wetgeving geldt ook voor je Duitse webshop en andere marktplaatsen

Als je in Duitsland verpakkingen op de markt brengt, zijn er nog meer verplichtingen naast de EPR-registratie. Het Duitse ZSVR-bureau is in januari 2019 gestart met het verpakkingsregister LUCID. Sindsdien zijn alle bedrijven die producten verkopen aan Duitse consumenten verplicht om hun jaarlijkse verpakkingsgewichten te registreren en aan te geven. Dat betekent dat je de hoeveelheid verpakkingen die je per jaar op de Duitse markt brengt, aan dit register moet melden. Dit bewijs moet uiterlijk op 15 mei van ieder jaar zijn opgesteld voor het voorafgaande kalenderjaar in de vorm van een rapportage. Doe je dat als bedrijf niet, dan riskeer je boetes die oplopen tot 200.000 euro of zelfs een exportverbod. 

Maak je geen zorgen, het is snel geregeld

Vraag via ons de registratie instructie aan. Hier komt bij dat we voor onze klanten korting bij een van de Duale systemen hebben uitonderhandeld. Door de registratie via onze instructiemail te organiseren ontvang je dit vanzelf. 

Regel met korting via Dexport je EPR-registratie

Persoonlijk advies nodig?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Portretfoto van collega Sophia

Sophia
Business development

T: 088 339 76 78
E: info@dexport.nl

Partners en awards