Geoptimaliseerde Duitse e-mailcampagnes

Veel Nederlandse bedrijven vergeten e-mailmarketing toe te passen in Duitsland. Dat is begrijpelijk, want in de startfase is het nog niet leuk om voor enkele nieuwsbrieflezers een e-mail op te stellen. Traffic bij Google inkopen lijkt aanlokkelijker vanwege het snelle effect. Toch is geen e-mailmarketing vanaf de start een gemiste kans! Tegenwoordig kun je e-mails namelijk delen (social media), automatiseren (tijdwinst) en personaliseren (effectief)

E-mail marketing Duitsland

  • Websiteoptimalisatie voor double opt-in
  • Efficiënte campagneopzet en -beheer
  • Optimalisatie landingspagina’s
  • Selectie geschikte software indien nodig

E-mailcampagnes Duitsland

Duitsers zijn vaak terughoudender, moeten alles drie keer bevestigd hebben en hun bezoek moet duur worden ingekocht. Duitsers zijn echter ook erg loyaal!

Als aan het werven van nieuwe Duitse klanten een stevig prijskaartje hangt, waarom zou u dan de kans laten liggen om bestaande Duitse klanten te motiveren om bij u te blijven kopen? E-mailmarketing wordt veelal beschouwd als een ouderwetse methode om (veelal agressief) klanten te werven. Niets is minder waar. Het conversiepercentage van een goede e-mailcampagne in Duitsland is hoger dan het percentage van de meeste andere marketingkanalen. Dat lijkt te komen door de strenge databescherming die in Duitsland wordt toegepast. Zonder double opt-in mogen bedrijven geen e-mails naar consumenten versturen. Het inkopen van databestanden wordt daarom afgeraden. Maar wat biedt dan wel succes? Maak bestaande klanten attent op aanbiedingen, op aanvullende producten of services, of feliciteer uw klanten met hun verjaardag (event driven marketing).

Zorgvuldig opgestelde e-mails scheppen een persoonlijke band tussen uw bedrijf en uw klanten. Geoptimaliseerde e-mailcampagnes, aangepast op de behoeften van de doelgroep, zorgen dan ook voor een stijging van uw conversiepercentage. Samen met u kunnen we effectieve mailings opzetten en daarmee een omzet boost realiseren.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Persoonlijk advies nodig?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Portretfoto van collega Roel

Roel
Business development

T: 088 339 76 78
E: info@dexport.nl

Partnerships & Certificaten

Elk jaar doen wij ons best om onze certificaten en partnerships te houden.

Google Premier Partner 

CrossBorder Top 30 Supplier

Bing ad Partner