Webshop starten in Duitsland

De Duitse e-commerce markt is vanwege de nabijheid en omvang (5x groter dan NL) enorm interessant voor de internationale groeistrategie. De optie ‘bezorgen in het buitenland’ toevoegen op uw webshop is niet voldoende. Een grotere markt betekent meer concurrenten en de Duitse consument is erg kritisch. Ze kopen het liefste op Duitse webshops en hechten veel waarde aan de juridische documenten en keurmerken. Het is daarom belangrijk dat je webshop een Duitse look & feel heeft alleen ben je er met een Duitse uitstraling nog niet. De Duitse consument kent jouw merk of bedrijf nog niet. Door de juiste branding en online marketing bereik je jouw gewenste doelgroep.

Dexport Starterspakket

  • Concurrentieanalyse en marketingstappenplan
  • Professionele zoekmachinevriendelijke vertaling
  • Juridische begeleiding door Duitse advocaat
  • Websiteoptimalisatie en websitecheck voordat u live gaat
    (o.a. uitstraling, payment, klantenservice, distributie)
  • Resultaatgerichte zoekmachinemarketing (SEO, SEA en linkbuilding)
  • Duitse virtual office met korting

 

Vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan!

Starten in Duitsland

Amazon, het grootste e-commerce platform van Duitsland en genereert de helft van de totale Duitse online omzet. Via het verkopen op de Duitse marktplaats van Amazon kun je hiervan profiteren. Om succes te hebben op Amazon is het cruciaal dat je de juiste marketingstrategie en productfocus kiest. Met welke producten ga je Amazon veroveren? Heb je nagedacht over een lanceringsplan? Wie zijn je klanten en hoe trek je de doelgroep naar jouw producten op Amazon? Wij spreken de taal van de Duitse consument. Onze Dexperteers hebben ruime ervaring met Amazon, weten precies wat wel en niet werkt en zorgen dat alles juridisch klopt.

Amazon werkt op basis van commissie. Gemiddeld is dat 15%, afhankelijk van de productgroep. Daarnaast kun je adverteren door middel van Amazon Ads waardoor je producten beter vindbaar worden. Amazon is heel kritisch als het gaat om de waardering van klanten. Als je fulfilment niet op orde is, krijg je al snel een slechte ranking of wordt je account door Amazon geschorst.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Twijfel je en wil je even samen sparren?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Joyce
Business adviseur

T: 088 339 78 76
E: info@dexport.nl

Partners en awards