Webshop starten in Duitsland

De Duitse e-commerce markt is vanwege de nabijheid en omvang enorm interessant voor jouw internationale groeistrategie. Hoe zet je met een Duitse webshop de volgende stap? Onze Duitse marketingspecialisten geven je Duitse webshop een flinke boost. Wij hebben sinds 2006 ervaring met de webshop marketing in Duitsland. Wij gaan veel verder dan een simpele vertaling of het leveren van Duitse voorwaarden. Met onze gespecialiseerde benadering zet je de volgende stap in de expansie naar Duitsland.

Dexport Starterspakket voor webshops

 • Begeleiding door een ervaren country manager
 • Professionele, zoekmachinevriendelijke vertaling
 • Juridische begeleiding door Duitse advocaat
 • Websiteoptimalisatie en websitecheck voordat je live gaat (o.a. uitstraling, payment, klantenservice, distributie)
 • Resultaatgerichte zoekmachinemarketing (SEO, SEA en linkbuilding)
 • Duits retouradres en telefoonnummer

 

Ontdek de Dexport Shop Launch

Twijfelde je al een tijdje om een Duitse webshop op te zetten? Vind je het lastig om je aparte Duitse shop up-to-date te houden? De Dexport Shop Launch, ondersteund door kunstmatige intelligentie, stelt je in staat je Nederlandse webshop snel en efficiënt naar het Duits te vertalen. Daarmee ben je altijd up-to-date.

De Duitse e-commerce markt is vanwege de nabijheid en omvang (5x groter dan NL) enorm interessant voor de internationale groeistrategie. Een grotere markt betekent echter ook meer concurrenten en daarbij komt dat de Duitse consument erg kritisch is. Ze kopen het liefste op Duitse webshops en hechten veel waarde aan de juridische documenten en keurmerken. Het is daarom belangrijk dat je webshop een Duitse look & feel heeft. Met een Duitse uitstraling ben je er nog niet. De Duitse consument kent jouw merk of bedrijf nog niet. Met onze online marketing weet je jouw doelgroep in Duitsland te bereiken.

De meest eenvoudige weg is de Dexport Shop Launch. Deze omvat een kloon van je webshop, aangepast aan de Duitse markt, inclusief hosting van juridische documenten en een Duits retouradres voor een lokale uitstraling. Uitbreidingen zoals een Duits telefoonnummer en keurmerk zijn mogelijk. We kunnen ook je succesvolle Duitse webshop klonen naar Oostenrijk of Zwitserland om deze markten beter te bereiken. Wil je maatwerk? We staan voor je klaar.

Basis

Eenvoudige en geautomatiseerde vertaalservice voor je kleine website. Meer info.

€ 99,- p.m.

Tot 100.000 AI vertaalverzoeken per maand (ongeveer 100.000 woorden).

Verplicht als je verpakkingen op de Duitse markt brengt.

Compleet

Uitgebreide kopie van je Nederlandse webshop naar het Duits met een complete Duitse look & feel. Meer info.

€ 195,- p.m.

Tot 250.000 AI vertaalverzoeken per maand (ongeveer 250.000 woorden).

Verplicht als je verpakkingen op de Duitse markt brengt.

Maatwerk

Op basis van een gezamenlijk groeiplan ontwikkelen we samen je ideale Duitse webshop. Meer info.

Prijs op aanvraag

Op basis van de strategie en zoekwoordanalyse optimaliseren we de webshop.

Verplicht als je verpakkingen op de Duitse markt brengt.

Toch liever een pakket op maat? Geen probleem.

Wij zorgen voor een naadloze hosting van jouw .de domein. Als je nog geen .de domeinnaam hebt, regelen we dit graag voor je. Mocht je al een .de hosting hebben of ervoor kiezen om jouw Duitse website op een .com/de subdomein te plaatsen, dan voorzien we je van een duidelijke instructiemail om je verder te helpen. Zo zorgen we ervoor dat je altijd de juiste ondersteuning krijgt, ongeacht jouw huidige hostingsituatie.

Het gebruik van zowel een .com- als een .de-domein voor Duitse consumenten biedt verschillende voordelen:

 • Lokale herkenbaarheid: Een .de-domein wordt door Duitse consumenten als lokaal en vertrouwd beschouwd. Het laat zien dat je je specifiek richt op de Duitse markt en de lokale behoeften begrijpt, wat kan leiden tot een hogere betrokkenheid en conversie.
 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Een .de-domeinnaam kan helpen bij het verbeteren van de lokale SEO. Zoekmachines zoals Google geven vaak voorrang aan lokale domeinen bij het tonen van zoekresultaten aan gebruikers in Duitsland. Dit kan leiden tot een hogere zichtbaarheid van en meer organisch verkeer naar jouw website.
 • Internationale herkenbaarheid: Een .com-domein wordt wereldwijd erkend en kan bijdragen aan een groter bereik en een meer internationale uitstraling.

Met de AI-clone functie wordt jouw website op een slimme en efficiënte manier vertaald. In de standaardprijs zitten de volgende onderdelen:

 • Vertalingen tot 250.000 woorden
 • Tot 250.000 vertaalverzoeken per maand*
 • Aanpassing van de toon en stijl van de vertalingen
 • Vertaalde URL’s

*De maandelijkse vertaalverzoeken geven het aantal oproepen weer dat jouw website doet naar de Translation API in één maand. Dit komt ongeveer overeen met het aantal maandelijkse vertaalde paginaweergaven op jouw website.

Als je jouw gebruikslimiet overschrijdt, wordt je account automatisch geüpgraded naar het volgende abonnement op basis van je gebruik. Zo voorkom je onderbrekingen in de vertaaldienst.

Extra woorden en API requests bijkopen?

De meeste (grote) webshops komen uit met
250.000 woorden en 250.000 vertaalverzoeken.
Je kunt deze aantal echter zo vaak als je wilt verdubbelen.

€ 95 per maand
(per verdubbeling)
Als je website voor de Duitse markt is geoptimaliseerd voldoe je aan de strenge consumentenwetgeving.
Dit is een goede basis om door te vertalen naar andere talen. Per taal is het basispakket 250.000 woorden en 250.000 vertaalverzoeken per maand. 
€ 95 per maand
(per taal)

Het huren van een Duits adres kan het zakendoen in Duitsland aanzienlijk vergemakkelijken. Je kunt bij ons een Duits (post)adres in Biederitz huren aan de Königsborner Straße 26A. Het adres ligt centraal in Duitsland in de provincie Sachsen-Anhalt. Op het adres is onze partner AC Gruppe gevestigd. In een later stadium kun je eenvoudig extra diensten aan het adres toevoegen, zoals een Duitse klantenservice en retourenmanagement. Je start met het huren van het adres via Dexport.

Bijkomende kosten via AC Gruppe

 • Exclusief eenmalig € 95,- voor het inrichten van het postvak en € 21,50 per maand voor het ontvangen en doorsturen van post (betaling aan de AC Gruppe)
 • Opstartkosten Duits postadres
 • Aanmelding van je Nederlandse bedrijf bij het Duitse Gewerbeamt (wettelijke verplicht). 
 • Inclusief € 30,- voor de Gewerbeanmeldung.
 • Bedrijfsbord met de bedrijfsnaam of het bedrijfslogo
 • Administratieve kosten en plaatsing bedrijfsbord bij de ingang
€ 21,50 per maand / € 95,- eenmalig

In Duitsland moet je voldoen aan de EPR-registratie (Extended Producer Responsibility) wanneer je verpakkingen op de markt brengt. Dit houdt in dat je jouw verpakkingen moet registreren via het LUCID-platform. Via de website van Dexport kun je een instructiemail aanvragen met alle benodigde informatie. Bovendien ontvang je korting op het aansluiten bij een Duaal systeem, waardoor je op een efficiënte en voordelige manier aan de Duitse verpakkingswetgeving kunt voldoen.


Nederlandse topmerken kiezen voor Dexport

Duitse Shop Launch

Ben je klaar om de Duitse markt te veroveren met jouw webshop? Een AI-clone en het compleet overzetten van een Nederlandse webshop naar het Duits zijn twee verschillende benaderingen voor het vertalen en lokaliseren van je webshop voor de Duitse markt. Als je zonder al te veel inspanning wilt testen of je producten aanslaan in Duitsland of snelheid en kostenbesparing de hoogste prioriteit hebben, kan de Dexport Shop Launch een geschikte oplossing zijn. Als je echter een hoog niveau van nauwkeurigheid en aanpassing aan de Duitse markt wilt garanderen, kan het compleet overzetten van je webshop naar het Duits een betere keuze zijn. Dexport kan je in beide gevallen ondersteunen om een optimale Duitse webshop te realiseren. Wij denken graag met je mee!

Je webshop optimaal overzetten naar het Duits
Het nauwkeurig overzetten van een webshop door een webdeveloper biedt het voordeel van een op maat gemaakte en zorgvuldig gelokaliseerde webshop. Dit realiseren we samen met jou en je webbureau die de Nederlandse website beheert. Hierdoor sluit de shop optimaal aan op de verwachtingen en voorkeuren van Duitse consumenten. Dit resulteert in een meer geoptimaliseerde uitstraling, wat kan bijdragen aan een hogere conversie en klanttevredenheid.

Wat zijn de voordelen?

Duitse AI-clone van je Nederlandse webshop

De snelste weg om te starten in Duitsland is via het Dexport Shop Launch pakket.

Het Dexport Shop Launch Pakket bevat onder andere een AI-CLONE van jouw Nederlandse webshop, aangepast aan de Duitse taal en markt, en de hosting van alle vereiste juridische documenten, zoals AGB, Impressum, Datenschutz en Widerrufsbelehrung. Bovendien voorzien we je van een Duits postadres, zodat je professioneel en lokaal overkomt bij je Duitse klanten.

Deze AI-clone maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om je Nederlandse webshop snel en efficiënt naar het Duits te vertalen. Hierbij is meestal geen webdeveloper nodig, omdat de AI-clone automatisch de vertalingen integreert zonder dat er aanpassingen in de websitecode nodig zijn. Dit bespaart tijd en kosten in vergelijking met het handmatig overzetten van de webshop.

Wat zit er in dit pakket?

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Persoonlijk advies nodig?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Portretfoto van collega Roel

Roel
Business development

T: 088 339 76 78
E: info@dexport.nl

Partnerships & Certificaten

Elk jaar doen wij ons best om onze certificaten en partnerships te houden.

Google Premier Partner 

CrossBorder Top 30 Supplier

Bing ad Partner