Duits btw nummer

Wanneer u operatief bent in zowel Nederland als Duitsland, dan krijgt u te maken met verschillende BTW-tarieven en de wetgeving die hierbij hoort. Nu is de wetgeving van één land al lastig, maar wanneer u rekening moet houden met twee landen is het handig om te weten wanneer u als ondernemer op de Duitse markt een BTW-nummer moet aanvragen. Het is goed om in het achterhoofd te houden dat ieder land binnen de Europese unie zijn eigen BTW-grens heeft. Voor zowel de particuliere en de zakelijke markt

BTW nummer aanvragen

  • Ondersteuning Duits BTW nummer aanvragen
  • Advies en complete ondersteuning
  • Nederlands sprekende advieur
  • Optioneel: aangifte bij Duitse fiscus
  • Optioneel: Duitse boekhouding en loonadministratie

Vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan!

Wanneer moet je een Duits BTW nummer aanvragen?

Ieder land binnen de EU heeft een eigen btw-grens. Blijft je omzet onder dat bedrag, dan ben je niet btw-plichtig in het betreffende land en val je onder de ‘regeling voor afstandsverkopen’. Voor Duitsland ligt deze grens op €100.000,- per jaar. Ligt jouw omzet in Duitsland onder die grens, dan hoef je geen btw-aangifte te doen in Duitsland. Er zijn wel uitzonderingen: bijvoorbeeld als je vanuit Duitsland de producten verstuurt. Bedraagt je omzet meer dan €100.000,- per jaar? Dan moet je de gehele Duitse omzet ook bij de Duitse fiscus opgeven. In dat geval betaal je Duitse btw oftewel Mehrwertsteuer, afgekort: MwSt. (19%) en geen Nederlandse btw (21%). Wij helpen je graag met het aanvragen van een Duits btw-nummer.

Verstuur je jouw producten vanuit Duitsland (ook bij Fullfilment By Amazon)?
Je moet ook een Duitse BTW nummer aanvragen in het geval dat je vanuit Duitsland producten verzendt (bijvoorbeeld FBA). Hierdoor ben je verplicht een Duits btw-nummer aan te vragen, ook wanneer je omzet niet boven de €100.000,- uitkomt. Je goederen worden door Amazon uit een Duits magazijn verkocht en verstuurd waardoor je niet meer onder de ‘regeling voor afstandsverkopen’ valt.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Twijfel je en wil je even samen sparren?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Joyce
Business adviseur

T: 088 339 78 76
E: info@dexport.nl

Partners en awards