Het huren van een Duits adres kan het zakendoen in Duitsland aanzienlijk vergemakkelijken. Je kunt bij ons een Duits (kantoor)adres huren centraal in Duitsland in de provincie Sachsen-Anhalt (Biederitz). Sinds 2012 huren vele Nederlandse bedrijven een Duits postadres bij ons. Aan dit adres kun je gemakkelijk extra services koppelen, zoals retourenmanagement, Duitse BTW nummer aanvragen, Duits telefoonnummer en/of Duitse klantenservice. Het huren van het adres via Dexport is voordelig en een erg flexibele oplossing.

Duits postadres huren

  • Centraal gelegen vlakbij Magdeburg
  • Ideaal als virtual office in Duitsland
  • Vermeld het Duitse adres op je website
  • Je komt Duits en betrouwbaar over
  • Ontvang post, retouren en pakketten
  • Optioneel: incl. lokaal Duits telefoonnummer
  • Je huurt het adres al vanaf € 69,- per maand

Wat zijn de voordelen van een eigen postadres in Duitsland?

Je kunt als Nederlands bedrijf een vestiging in Duitsland openen door een postadres te huren en het adres op te geven als nevenvestiging bij de Duitse KvK. Een Duitse virtual office (Duits post- of retouradres, eventueel met telefoonnummer) is voor veel bedrijven een veel beter alternatief dan het oprichten van een GMBH. Als je een GMBH opricht krijg je met allerlei formaliteiten en verplichtingen te maken. Ook is het in de praktijk vaak moeilijk om een bankrekening te krijgen voor een nieuwe Duitse GmbH.

Vermeld het Duitse adres op je website

Betrouwbaarheid is voor de Duitse consument (ook zakelijke doelgroep) het grootste goed bij het doen van aankopen. De vermelding van een Duits postadres geeft de Duitse consument het gevoel op een betrouwbare en veilige Duitse website beland te zijn. Het huren van een Duits adres is voor de uitstraling van de Duitse look & feel op je website is het Duitse adres, samen met een Duits telefoonnummer een kostenefficiënte manier om te laten zien dat je bedrijf volledig op de Duitse markt is afgestemd.

Je hebt een postadres om post te ontvangen

Als je bij ons een Duits postadres huurt, wordt je Nederlandse bedrijf in Duitsland ingeschreven in het plaatselijke Gewerbeamt (handelsregister). Daarmee beschik je in feite over een Duitse nevenvestiging. Deze inschrijving is meestal voldoende om een Duits telefoonnummer of andere diensten in Duitsland aan te vragen. Op dit adres kun je vervolgens van zowel consumenten, als bedrijven en de Duitse autoriteiten briefpost en officiële documenten ontvangen.
Deze worden dan naar je Nederlands adres doorgestuurd.

Je beschikt over een Duits retouradres

De Duitse consument maakt graag gebruik van de mogelijkheid om aankopen, vooral in de modebranche, te retourneren. De inrichting van het retourproces speelt dan ook een belangrijke rol tijdens de aankoopbeslissing. De mogelijkheid om de artikelen naar een Duits retouradres te kunnen retourneren is voor de Duitse consument een groot pluspunt. Hiermee kun je ook negatieve reviews op Google en Amazon voorkomen.

Je kunt een lokaal Duits telefoonnummer aanvragen

Duitse telecomaanbieders stellen het bezit van een lokaal Duits adres verplicht voor de aanvraag van een lokaal Duits telefoonnummer. Het telefoonnummer is gekoppeld aan de locatie van het adres, net als in Nederland zie je dit terug aan de geografische netnummers. Het adres dient ofwel een zakelijk adres te zijn dat is aangemeld bij het lokale Gewerbeamt ofwel een particulier adres waarvan de eigenaar ook bij de plaatselijke gemeentelijke basisadministratie is ingeschreven.

Je kunt een Duitse bankrekening openen

Als het niet lukt om een Duitse bankrekening te openen via je bank in Nederland, kun je dit rechtstreeks bij een Duitse bank doen. Het bezit van een Duits adres is hiervoor een voorwaarde. Net als bij het aanvragen van een Duits telefoonnummer geldt dat het een zakelijk adres (dat is ingeschreven bij het plaatselijke Gewerbeamt) of een particulier adres (met inschrijving in de plaatselijke gemeentelijke basisadministratie) dient te betreffen. Let op: je kunt de Duitse bankrekening alleen aanvragen in de regio waar je Duitse adres gevestigd is.

Je kunt het adres als vestigingsadres voor je op te richten Duitse bedrijf (GmbH) gebruiken

Het bezit van een Duits vestigingsadres is een van de absolute voorwaarden om een Duits bedrijf, bijvoorbeeld een GmbH (de meest voorkomende Duitse bedrijfsvorm), op te kunnen richten. Een virtuele office voldoet hier niet per definitie aan. Overweeg daarom of een GmbH echt nodig is. Wellicht kunt u zich veel tijd en geld besparen door het hebben van een virtuele nevenvestiging in Duitsland.

Om de succesfactor van linkbuilding en (online) verspreiding van je persbericht te verhogen

Duitse brancheboeken en webgidsen, zoals de equivalenten van de Gouden Gids, vragen bij aanvragen voor de plaatsing van een link om een Duits adres. Deze brancheboeken worden veelvuldig gebruikt en het is daarom waardevol om je diensten hier te kunnen vermelden. Het zijn ook uitstekende linkpartners omdat de sites zelf een hoge autoriteit hebben. Als je een (online) persbericht wilt verspreiden is de kans dat redacties contact met je opnemen groter als je over een Duits postadres en telefoonnummer beschikt.

Je kunt een snellere levertermijn op Amazon en je webshop aanbieden

Je kunt op het postadres dat wij verhuren palletruimte huren om je pakketten vanuit Duitsland te versturen. Wij werken hiervoor samen met logistieke en fulfilment aanbieders in Duitsland. Je kunt ervoor kiezen om je gehele assortiment in Duitsland aan te bieden, maar je kunt ook slechts top sellers vanuit Duitsland versturen.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Persoonlijk advies nodig?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Portretfoto van collega Roel

Roel
Business development

T: 088 339 76 78
E: info@dexport.nl

Partnerships & Certificaten

Elk jaar doen wij ons best om onze certificaten en partnerships te houden.

Google Premier Partner 

CrossBorder Top 30 Supplier

Bing ad Partner