Dit zijn de grootste online webshops in Duitsland

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Delen

 

 

De top 3 van de 100 grootste online Duitse winkels zijn ook dit jaar weer oude bekenden. Amazon, Otto en Zalando domineren nog steeds de top van de ranglijst. De uitzonderlijke stijgers komen uit de segmenten mode en drogisterijen. De beste nieuwkomer onder de grootste twintig online winkels is Aboutyou.de. De modeprovider klom zes plaatsen omhoog en staat voor het eerst op de 16e plaats in de Top 20 van de Duitse e-commerce.

Door: Joyce Bijlholt, Adviseur Business Development Dexport

De e-commerce leider van Duitsland is en blijft verreweg Amazon. Dit wordt opnieuw aangetoond door de studie “E-Commerce Market Germany 2019” van EHI en Statista, waaruit momenteel de ranglijst van de top 100 online winkels blijkt. De e-commerce-gigant, geleid door de Duitse baas Ralf Kleber, genereerde in 2018 een trotse jaaromzet van 9,3 miljard euro. Otto.de (3,2 miljard euro) en Zalando.de (1,4 miljard euro) volgen met afstand. Hoe groot het belang van de drie “Dickschiffe” (industriële “reuzen”) op de e-commercemarkt is, wordt aangetoond door een ander cijfer: maar liefst 41,4 procent van de totale omzet van de top 100 wordt door deze drie gegenereerd.

 

De top 100 is verdeeld in industriesegmenten. De generalisten vertegenwoordigen nog steeds het leeuwendeel van de markt, goed voor 47,8 procent van de totale omzet. Het tweede grootste segment is consumentenelektronica (16,7 procent), gevolgd door kleding (15,8 procent). Terwijl in deze twee sectoren veel verschillende winkels de top 100-ranglijst hebben bereikt, zijn er in andere categorieën echte categoriemoordenaars die als enige in hun segment de ranglijst hebben bereikt. Voor het marktsegment erotica is dit Eis.de (130,9 miljoen euro), onder de opticiens domineert Mister-spex.de (74,4 miljoen euro), voor eten en drinken is dit Rewe.de (133,4 miljoen euro) en Zooplus.de (253,8 miljoen euro) voor dierbenodigdheden. Zooplus.de laat de stationaire concurrent Fressnapf (84,3 miljoen euro) ver achter zich.

 

Wil jij ook de Duitse markt veroveren?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Redactie Dexport
Redactie Dexport

Mis niks over de Duitse markt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief…