De klant blijft koning: vanaf nu productrecensies in de Duitse Google Shopping feed-redirect

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Delen

Google blijft zijn missie volgen om de online verkoop voor de consument zo eerlijk en transparant mogelijk te maken. Bij grote Duitse webshops zoals Amazon of Zalando is het al langer een belangrijk onderdeel van de online winkelbeleving, nu volgt ook Google Shopping met de productbeoordelingen door consumenten. Het beoordelingssysteem maakt gebruik van maximaal vijf sterren per product die bij de Google shopping advertenties kunnen worden vertoond. Daarnaast wordt ook het aantal recensies achter de sterretjes weergegeven. Op dit moment betreft deze wijziging alleen Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk – de sterkste e-commercelanden in Europa.

Invloeden op de aankoopintentie

Het spreekt voor zich dat een positieve productbeoordeling door eerdere kopers een aankoopbeslissing ten goede komt. Niet alleen de kopers maar ook de verkopers hebben hier profijt van: de websitebezoekers zullen hoogstwaarschijnlijk op zoek zijn naar een specifiek product en zich al verder in het aankoopproces bevinden dan de oriënterende bezoeker. Hierdoor ontvangen websites interessante traffic en is de kans op een verkoop groter. Het Duitse onderzoeksbureau Statista toonde met een studie aan dat 64% van de Duitse online kopers graag gebruik maken van de productbeoordelingen in webshops en zich hierdoor  laten beïnvloeden.

Totstandkoming van de beoordelingen

Omdat Google zelf “bemiddelaar” tussen de consument en de verkoper is, worden de beoordelingen vanuit verschillende bronnen gebruikt, waaronder winkels, derde partijen, redactionele websites en gebruikers. Het gebruik van beoordelingen vanuit externe review tools geldt nog niet voor alle review tools. Zo wordt eKomi wel gebruikt, Trusted Shops echter nog niet.

Keuzevrijheid

Mocht u als verkoper wel/niet willen dat de beoordelingen bij de Shopping advertenties worden vertoond, vult u het desbetreffende online formulier in. Wij, als Online Marketing bureau, adviseren u zeer om de productbeoordelingen aan uw Shopping feed toe te voegen. Vooral voor de Duitse markt hebben wij de ervaring dat beoordelingen van zowel de producten als ook de online winkel zelf een conversieverhogende factor hebben. Daarnaast kunt u zich met behulp van deze nieuwe functie van de concurrentie onderscheiden.

Heeft u vragen over Google Shopping? Wij helpen u graag verder.  ]]>

Wil jij ook de Duitse markt veroveren?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Redactie Dexport
Redactie Dexport

Mis niks over de Duitse markt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief…