Vingino zet in op merkbekendheid en realiseert 45% omzetgroei in Duitsland

Vingino is een van de meest bekende Nederlandse merken voor kinderkleding. Het heeft iets te bieden voor elke leeftijd, van baby tot tiener. De combinatie van denimstoffen en Italiaanse en vintage invloeden geven de kleding van Vingino een relaxte look, waar ouders en kids gek op zijn.

5

landen actief op Amazon

15%

conversiepercentage

45%

omzetgroei

Over Vingino

In 2018 wil Vingino serieuze stappen gaan zetten op de Duitse markt. De belangrijkste doelstellingen zijn het vergroten van de merkbekendheid in Duitsland, de webshop laten aansluiten op de behoeften van de Duitse consument en rendabele advertising campagnes. De vraag aan Dexport is om Vingino hierin optimaal te ondersteunen.

Vingino realiseert 45% omzetgroei in Duitsland | Dexport

De oplossing

Ieder jaar bepalen Dexport en Vingino samen de doelstellingen en welke kanalen daarvoor worden ingezet. In het begin ligt de nadruk voornamelijk op ad campagnes op branded zoektermen, zoekmachineoptimalisatie en het verbeteren van de Duitstalige communicatie, zodat er een goede basis wordt gelegd. Later komt daar ook social media advertising en strategische ondersteuning bij. Op dit moment is het vergroten van de algehele merkbekendheid via advertising, influencers en marketplaces de belangrijkste focus.

Het resultaat

Vingino krijgt steeds meer voet aan de grond in Duitsland. In 2021 realiseerde Dexport een omzetgroei van 45% ten opzichte van 2020. Dit komt met name door meer traffic in te kopen via non-branded campagnes en nieuwe biedstrategieën toe te passen. Hierdoor is de merkbekendheid van Vingino sterk gestegen.

Wil jij ook uitbreiden naar Duitsland?

Dexport denkt graag met je mee! Neem contact op via onderstaande button.

Over dexport

Meer dan 15 jaar helpen wij Nederlandse bedrijven met online marketing in Duitsland. Ons team bestaat uit Duitse natives die hun geboorteland verruild hebben voor Nederland. Elke Dexperteer is uniek, met zijn/haar eigen specialisme. Wat onze Dexperteers gemeen hebben is hun leven hier in Nederland als Duitse native én de liefde en passie voor online marketing. Wil jij meer succes in Duitsland? Wij weten waar de kansen liggen!