Vingino zet in op merkbekendheid en realiseert 45% omzetgroei in Duitsland

Wie

Vingino

Wat

Full service online marketing

Resultaat

45% omzetgroei

Vingino is een van de meest bekende Nederlandse merken voor kinderkleding. Het heeft iets te bieden voor elke leeftijd, van baby tot tiener. De combinatie van denimstoffen en Italiaanse en vintage invloeden geven de kleding van Vingino een relaxte look, waar ouders en kids gek op zijn.

De vraag

In 2018 wil Vingino serieuze stappen gaan zetten op de Duitse markt. De belangrijkste doelstellingen zijn het vergroten van de merkbekendheid in Duitsland, de webshop laten aansluiten op de behoeften van de Duitse consument en rendabele advertising campagnes. De vraag aan Dexport is om Vingino hierin optimaal te ondersteunen.

De oplossing

Ieder jaar bepalen Dexport en Vingino samen de doelstellingen en welke kanalen daarvoor worden ingezet. In het begin ligt de nadruk voornamelijk op ad campagnes op branded zoektermen, zoekmachineoptimalisatie en het verbeteren van de Duitstalige communicatie, zodat er een goede basis wordt gelegd. Later komt daar ook social media advertising en strategische ondersteuning bij. Op dit moment is het vergroten van de algehele merkbekendheid via advertising, influencers en marketplaces de belangrijkste focus.

Het resultaat

Vingino krijgt steeds meer voet aan de grond in Duitsland. In 2021 realiseerde Dexport een omzetgroei van 45% ten opzichte van 2020. Dit komt met name door meer traffic in te kopen via non-branded campagnes en nieuwe biedstrategieën toe te passen. Hierdoor is de merkbekendheid van Vingino sterk gestegen.

Twijfel je en wil je even samen sparren?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Joyce
Business adviseur

T: 088 339 76 78
E: info@dexport.nl

Partners en awards