GIMBER verkoopt met groot succes op de Amazon Marketplace

Wie

GIMBER

Wat

Amazon

Resultaat

Omzet gestegen met 3500%

Het stijlvolle GIMBER maakt biologisch gemberconcentraat om puur te drinken of te mixen met water of andere dranken. Van oorsprong is Gimber een Belgisch bedrijf, maar verkoopt hun producten inmiddels in heel Europa. Dat doen ze offline via delicatessenzaken en biowinkels en sinds 2021 online via de Amazon Marketplace. 

De vraag

Begin 2021 wilde GIMBER aan de slag met de verkoop via Amazon en zocht daarvoor een betrouwbare partner. Resellers verkochten al GIMBER producten via Amazon, maar deden dat zonder merkverhaal en bijpassende foto’s. Om daar een sterk antwoord op te geven, wilde GIMBER zelf een complete online store opzetten binnen Amazon. Via positieve verhalen van het merk Fatboy zijn ze daarvoor bij Dexport terecht gekomen. 

De oplossing

Er is gestart met de Duitse Amazon Marketplace. Toen dat goed liep, is de strategie verder uitgebreid naar andere Europese landen als Frankrijk, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Per land is een volledige online store opgezet, samen met een passende advertentiestrategie. De focus ligt daarbij voornamelijk op de merknaam en specifieke categorieën, zoals siroop en gember. Er is iedere week overleg om de strategie verder te optimaliseren en technische issues op te lossen.

Het resultaat

In anderhalf jaar tijd is de omzet via de Amazon Marketplace vervijfendertigvoudigd. Dit komt mede door de uitbreiding naar diverse landen en het steeds verder optimaliseren van de strategie. Het conversiepercentage op de advertenties is opvallend hoog, gemiddeld 15%. Klanten voelen zich echt verbonden met het merk, waardoor er veel herhaalaankopen zijn. Ook groeit het aantal vaste subscriptions binnen Amazon, waarbij klanten iedere maand een automatische order plaatsen. In de toekomst zal de nadruk daarom blijven liggen op het aantrekken van nieuwe, trouwe klanten, omdat daar de meeste groeipotentie ligt. Daar gaan we samen voor!

Twijfel je en wil je even samen sparren?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Joyce
Business adviseur

T: 088 339 76 78
E: info@dexport.nl

Partners en awards