GIMBER verkoopt met groot succes op de Amazon Marketplace

Amazon is het ideale platform om het product bij consumenten onder de de aandacht te brengen. Dat geldt zeker voor de Duitse markt, want 84% van de Duitse consumenten maakt gebruikt van Amazon. Samen met Dexport is GIMBER daarom gestart met de Duitse Amazon Marketplace.

5

landen actief op Amazon

15%

conversiepercentage

3500%

omzetgroei

Over GIMBER

Het stijlvolle GIMBER maakt biologisch gemberconcentraat om puur te drinken of te mixen met water of andere dranken. Van oorsprong is Gimber een Belgisch bedrijf, maar verkoopt hun producten inmiddels in heel Europa. Dat doen ze offline via delicatessenzaken en biowinkels en sinds 2021 online via de Amazon Marketplace. 

Begin 2021 wilde GIMBER aan de slag met de verkoop via Amazon en zocht daarvoor een betrouwbare partner. Resellers verkochten al GIMBER producten via Amazon, maar deden dat zonder merkverhaal en bijpassende foto’s. Om daar een sterk antwoord op te geven, wilde GIMBER zelf een complete online store opzetten binnen Amazon. Via positieve verhalen van het merk Fatboy zijn ze daarvoor bij Dexport terecht gekomen. 

Een laptop met een amazon productpagina afgebeeld

De oplossing

Er is gestart met de Duitse Amazon Marketplace. Toen dat goed liep, is de strategie verder uitgebreid naar andere Europese landen als Frankrijk, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Per land is een volledige online store opgezet, samen met een passende advertentiestrategie. De focus ligt daarbij voornamelijk op de merknaam en specifieke categorieën, zoals siroop en gember.

Dexport ondersteunt GIMBER volledig bij de verkoop via Amazon. Denk aan de technische inrichting, een sterke storefront, het juiste taalgebruik in ieder land, goede organische vindbaarheid en een passende advertentiestrategie binnen Amazon.

Het resultaat

In anderhalf jaar tijd is de omzet via de Amazon Marketplace vervijfendertigvoudigd. Dit komt mede door de uitbreiding naar diverse landen en het steeds verder optimaliseren van de strategie. Het conversiepercentage op de advertenties is opvallend hoog, gemiddeld 15%. Klanten voelen zich echt verbonden met het merk, waardoor er veel herhaalaankopen zijn. Ook groeit het aantal vaste subscriptions binnen Amazon, waarbij klanten iedere maand een automatische order plaatsen. In de toekomst zal de nadruk daarom blijven liggen op het aantrekken van nieuwe, trouwe klanten, omdat daar de meeste groeipotentie ligt. Daar gaan we samen voor!

GIMBER is enthousiast: “We wilden zo snel mogelijk live gaan en binnen een maand stond alles online.” Toen Duitsland goed liep, is de strategie verder uitgerold naar andere landen in Europa, waaronder Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje.

Dexport ondersteunt GIMBER volledig bij de verkoop via Amazon. Denk aan de technische inrichting, een sterke storefront, het juiste taalgebruik in ieder land, goede organische vindbaarheid en een passende advertentiestrategie binnen Amazon. “Wekelijks hebben we een meeting om de prioriteiten en issues te bespreken. Soms is dat iets technisch, maar we houden altijd de lange termijn in beeld,” aldus GIMBER.

Wil jij ook groeien op amazon?

Dexport denkt graag met je mee! Neem contact op via onderstaande button.

Over dexport

Meer dan 15 jaar helpen wij Nederlandse bedrijven met online marketing in Duitsland. Ons team bestaat uit Duitse natives die hun geboorteland verruild hebben voor Nederland. Elke Dexperteer is uniek, met zijn/haar eigen specialisme. Wat onze Dexperteers gemeen hebben is hun leven hier in Nederland als Duitse native én de liefde en passie voor online marketing. Wil jij meer succes in Duitsland? Wij weten waar de kansen liggen!