Internationale bereik vergroten door verkopen via Amazon in de UK en Duitsland.

Gebruik maken van alle tools binnen Amazon

FatBoy wil voor zijn klanten ook op Amazon vindbaar en herkenbaar zijn. Het bedrijf zocht een partner die de specialisten en kennis in huis heeft om dit voor diverse landen op te zetten.

Om dit te realiseren heeft Dexport een plan ontwikkelt voor de verschillende landen. Een Storefront + Spons0red Brands + Product Display Ads.

Onze aanpak op maat

Ons doel was om de brand awareness van Fatboy in het buitenland te vergroten door het implementeren van een Storefront, Sponsored Brands (SB’s) en Product Display Ads (PDA’s).

SB’s verschijnen boven de zoekresultaten van Amazon en brengen de boodschap van het merk over, samen met geselecteerde producten die passen bij de interesses van de klant. PDA’s maken gebruikers bewust van alternatieven bij het doorbladeren van bijvoorbeeld de detailpagina van een ander product.

Door gebruik te maken van Gesponsorde Producten (SP’s), hebben we de verkoop van nieuwe producten direct gestimuleerd.

De campagnes werden opgezet met verschillende keyword-optimalisatie strategieën om alle scenario’s te bestrijken en het succes te maximaliseren.

Storefront + SEA + SEO

Essentieel was het ontwikkelen van een Storefront (shop-in-shop bij Amazon) passend bij het merk, in combinatie met een doordachte SEO- en campagnestrategie. Hierbij werd in ogenschouw genomen welke producten en zoekwoorden per land onder de aandacht moesten worden gebracht. Er wordt vervolgens continu aan de Amazon marketing een aanwezigheid gewerkt om het succes uit te bouwen en klanten de juiste beleving op Amazon te bieden.

Via de Amazon advertenties konden wij de Storefront gebruiken als landingspage. Zo kregen de bezoekers gelijk een goede impressie van Fatboy. Daarnaast is er nu ook een centrale plek waar consumenten makkelijk en snel hun Fatboy producten kunnen bestellen. Bekijk hier wat er allemaal komt kijken bij een Storefront?

Resultaat

Amazon realiseert in de focuslanden de gewenste omzetgroei en biedt de consumenten een verbeterde merkbeleving. FatBoy is zichtbaar voor de belangrijkste zoekwoorden, presenteert zich met professionele advertenties en laat via de Storefront zijn nieuwste producten zien.

Twijfel je en wil je even samen sparren?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Joyce
Business adviseur

T: 088 339 76 78
E: info@dexport.nl

Partners en awards