Fatboy logo

Fatboy groeit op de Duitse markt via Amazon.de

Het verhaal van Fatboy begint in 2002 met een oversized zitzak. Al snel bleek de hele wereld zin te hebben om onderuit te zakken op deze onverwachte vervanger van de stoel. In huizen, op terrassen en op evenementen, overal zag je mensen zitten en hangen op onze producten, met een grote glimlach. En daar doen we het voor. Met Hollandse nuchterheid en een internationaal team maken we zoveel mogelijk huizen, tuinen, kantoren en feestjes vrolijker

5

landen actief op Amazon

+

Brand awareness omhoog

+

Storefront & A+ content

Over Fatboy

Fatboy won in 2019 de CrossBorder Award. De zitzakverkoper uit Den Bosch gooide de hoogste ogen met de internationale campagne ‘The world’s laziest job’, om Lamzac via user generated video content onder de aandacht te brengen. De volgende stap voor FatBoy was om hiermee voor zijn klanten in Duitsland ook op Amazon vindbaar en herkenbaar zijn. Het bedrijf zocht een partner die de specialisten en kennis in huis heeft om dit voor Duitsland op te zetten en op te bouwen.

Om dit te realiseren heeft Dexport een strategie en plan van aanpak ontwikkelt. Centraal hierbij stonden de Storefront, Sponsored Products, Sponsored Brands en Product Display Ads.

De oplossing

Ons doel was om de brand awareness van Fatboy in het buitenland te vergroten door het implementeren van een Storefront, Sponsored Brands (SB’s) en Product Display Ads (PDA’s).

SB’s verschijnen boven de zoekresultaten van Amazon en brengen de boodschap van het merk over, samen met geselecteerde producten die passen bij de interesses van de klant. PDA’s maken gebruikers bewust van alternatieven bij het doorbladeren van bijvoorbeeld de detailpagina van een ander product.

Door gebruik te maken van Gesponsorde Producten (SP’s), hebben we omzetgroei door de verkoop van nieuwe producten gerealiseerd.

De campagnes werden opgezet met verschillende keyword-optimalisatie strategieën om alle scenario’s te benutten en het succes te maximaliseren.

Storefront x SEA x SEO

Essentieel was het ontwikkelen van een Storefront (shop-in-shop bij Amazon) passend bij het merk, in combinatie met een doordachte SEO- en campagnestrategie. Hierbij werd in ogenschouw genomen welke producten en zoekwoorden per land onder de aandacht moesten worden gebracht. Er wordt vervolgens continu aan de Amazon marketing een aanwezigheid gewerkt om het succes uit te bouwen en klanten de juiste beleving op Amazon te bieden.

Via de Amazon advertenties konden wij de Storefront gebruiken als landingspage. Zo kregen de bezoekers gelijk een goede impressie van Fatboy. Daarnaast is er nu ook een centrale plek waar consumenten makkelijk en snel hun Fatboy producten kunnen bestellen. Bekijk hier wat er allemaal komt kijken bij een Storefront?

Het resultaat

Amazon realiseert in de focuslanden de gewenste omzetgroei en biedt de consumenten een verbeterde merkbeleving. FatBoy is zichtbaar voor de belangrijkste zoekwoorden, presenteert zich met professionele advertenties en laat via de Storefront zijn nieuwste producten zien.

Wil jij ook uitbreiden naar Duitsland?

Dexport denkt graag met je mee! Neem contact op via onderstaande button.

Over dexport

Meer dan 15 jaar helpen wij Nederlandse bedrijven met online marketing in Duitsland. Ons team bestaat uit Duitse natives die hun geboorteland verruild hebben voor Nederland. Elke Dexperteer is uniek, met zijn/haar eigen specialisme. Wat onze Dexperteers gemeen hebben is hun leven hier in Nederland als Duitse native én de liefde en passie voor online marketing. Wil jij meer succes in Duitsland? Wij weten waar de kansen liggen!