Altrex logo

Altrex steeds bekender in Duitsland, bezoek stijgt met 142%

Altrex is in de Benelux marktleider in trappen, ladders en steigers. Al meer dan 70 jaar leveren zij klimmaterieel van de hoogste kwaliteit voor zowel consumenten als professionals. Altrex werkt actief samen met resellers in binnen- en buitenland voor de verkoop van hun hoogwaardige producten.

5

landen actief op Amazon

15%

conversiepercentage

142%

groei website bezoekers

Over Altrex

Met de uitbreiding van het salesteam in Duitsland, wil Altrex haar online marketingactiviteiten verbreden én verbeteren. Daarom zijn zij op zoek gegaan naar een betrouwbare partner om crossborder onze business uit te breiden.

Duitsland is voor Altrex op dit moment een van de landen met de grootste groeipotentie. De Duitse website bestond al, maar er werden nog geen online marketingactiviteiten uitgevoerd. In 2019 is er daarom gestart met het vergroten van de merkbekendheid via Google advertising en zoekmachineoptimalisatie. Omdat er vanuit Altrex behoefte was aan een ervaren partner om de crossbordergroei mee te realiseren, is Dexport ingeschakeld voor de complete online marketing in Duitsland.

Afbeelding van de website van Altrex

De oplossing

Er is gestart met het opzetten van Duitse Google Ads campagnes. De nadruk lag daarbij voornamelijk op branded zoektermen en producten. Vervolgens is de strategie uitgebreid met retargeting campagnes, Microsoft Ads en social media ads. Het belangrijkste doel van de campagnes is om de merkbekendheid van Altrex in Duitsland te verhogen en mensen door te verwijzen naar een lokale reseller. Naast de uitvoering, is Dexport ook een actieve sparringpartner voor Altrex om nieuwe groeikansen te ontdekken en de strategie te bepalen.

Het resultaat

In 2021 is een toename van 142% in bezoek aan de website gerealiseerd, ten opzichte van 2020. Hierbij wordt het budget optimaal verdeeld over de diverse kanalen. Omdat Altrex geen eigen webshop heeft, is de toename in bezoekersaantallen binnen de doelgroep het belangrijkste stuurcijfer. Vanwege positieve, stabiele resultaten is er vanuit Altrex extra budget vrijgemaakt voor de Duitse online marketing, waarmee de campagnes verder zijn uitgebreid. De samenwerking werpt zijn vruchten af. Altrex verovert steeds meer marktaandeel in Duitsland.

Wil jij ook uitbreiden naar Duitsland?

Dexport denkt graag met je mee! Neem contact op via onderstaande button.

Over dexport

Meer dan 15 jaar helpen wij Nederlandse bedrijven met online marketing in Duitsland. Ons team bestaat uit Duitse natives die hun geboorteland verruild hebben voor Nederland. Elke Dexperteer is uniek, met zijn/haar eigen specialisme. Wat onze Dexperteers gemeen hebben is hun leven hier in Nederland als Duitse native én de liefde en passie voor online marketing. Wil jij meer succes in Duitsland? Wij weten waar de kansen liggen!