Altrex steeds bekender in Duitsland, bezoek stijgt met 142%

Wie

Altrex

Wat

SEO & SEA

Resultaat

142% websitebezoekers

Altrex is in de Benelux marktleider in trappen, ladders en steigers. Al meer dan 70 jaar leveren zij klimmaterieel van de hoogste kwaliteit voor zowel consumenten als professionals. Altrex werkt actief samen met resellers in binnen- en buitenland voor de verkoop van hun hoogwaardige producten.

De vraag

Duitsland is voor Altrex op dit moment een van de landen met de grootste groeipotentie. De Duitse website bestond al, maar er werden nog geen online marketingactiviteiten uitgevoerd. In 2019 is er daarom gestart met het vergroten van de merkbekendheid via Google advertising en zoekmachineoptimalisatie. Omdat er vanuit Altrex behoefte was aan een ervaren partner om de crossbordergroei mee te realiseren, is Dexport ingeschakeld voor de complete online marketing in Duitsland.

De oplossing

Er is gestart met het opzetten van Duitse Google Ads campagnes. De nadruk lag daarbij voornamelijk op branded zoektermen en producten. Vervolgens is de strategie uitgebreid met retargeting campagnes, Microsoft Ads en social media ads. Het belangrijkste doel van de campagnes is om de merkbekendheid van Altrex in Duitsland te verhogen en mensen door te verwijzen naar een lokale reseller. Naast de uitvoering, is Dexport ook een actieve sparringpartner voor Altrex om nieuwe groeikansen te ontdekken en de strategie te bepalen.

Het resultaat

In 2021 is een toename van 142% in bezoek aan de website gerealiseerd, ten opzichte van 2020. Hierbij wordt het budget optimaal verdeeld over de diverse kanalen. Omdat Altrex geen eigen webshop heeft, is de toename in bezoekersaantallen binnen de doelgroep het belangrijkste stuurcijfer. Vanwege positieve, stabiele resultaten is er vanuit Altrex extra budget vrijgemaakt voor de Duitse online marketing, waarmee de campagnes verder zijn uitgebreid. De samenwerking werpt zijn vruchten af. Altrex verovert steeds meer marktaandeel in Duitsland.

Twijfel je en wil je even samen sparren?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Joyce
Business adviseur

T: 088 339 76 78
E: info@dexport.nl

Partners en awards