Alpine logo

Alpine verdubbelt ROI op Amazon campagnes

Alpine is marktleider op het gebied van gehoorbescherming, bekroond met de Red Dot Award! Het bedrijf biedt hoogwaardige gehoorbescherming aan onder meer muzikanten, kinderen, reizigers, watersporters, uitgaanspubliek, motorrijders en mensen met slaapproblemen.

5

landen actief op Amazon

-50%

advertentiekosten

100%

ROI groei

Over Alpine

Oren horen te horen. Je gehoor laat je genieten van muziek, van fluitende vogels en soms van heerlijke stilte. Alpine zorgt ervoor dat je onbezorgd kunt genieten van geluid en dat je geen gehoorschade oploopt. Daarom maken zij gehoorbescherming die je gehoor beschermt. Elke dag, een heel leven lang.

Alpine zoekt naar groeikansen op de Duitse marktplaatsen en wil grote stappen gaan zetten op de Duitse markt. De belangrijkste doelstellingen zijn het vergroten van de merkbekendheid en verkopen op marketplaces laten groeien.  De vraag aan Dexport is om Alpina hierin optimaal te ondersteunen.

De oplossing

Dexport is betrokken om de Amazon campagnes en strategie te optimaliseren. In het begin ligt de nadruk voornamelijk op het herstructureren van de ad campagnes, SEO en het verbeteren van de Duitstalige productteksten. Hiermee is binnen korte tijd de Return On Investment (ROI) verdubbelt. Wekelijks is een Amazon specialist van Dexport bij Alpine op kantoor om het project met het Alpine team in goede banen te leiden.  Later komt daar ook Franse Amazon advertising bij middels de Franse Amazon specialist die Dexport rijk is. 

Het resultaat

Alpine krijgt profiteert optimaal van de verkoopkansen die Amazon in Duitsland biedt. Dexport realiseerde binnen enkele weken een daling van advertentiekosten met 50% zonder dat de omzetgroei stagneerde. Dit komt met name door een optimale herstructurering van de Amazon marketing campagnes. Dit is een optimale basis voor een verdere uitbouw van het succes van Alpine op marketplaces.

Wil jij ook uitbreiden naar Duitsland?

Dexport denkt graag met je mee! Neem contact op via onderstaande button.

Over dexport

Meer dan 15 jaar helpen wij Nederlandse bedrijven met online marketing in Duitsland. Ons team bestaat uit Duitse natives die hun geboorteland verruild hebben voor Nederland. Elke Dexperteer is uniek, met zijn/haar eigen specialisme. Wat onze Dexperteers gemeen hebben is hun leven hier in Nederland als Duitse native én de liefde en passie voor online marketing. Wil jij meer succes in Duitsland? Wij weten waar de kansen liggen!