Alpine verdubbelt ROI op Amazon campagnes

Wie

Alpine

Wat

Amazon marketing Duitsland

Resultaat

100% groei Return On Investment

Alpine is marktleider op het gebied van gehoorbescherming, bekroond met de Red Dot Award! Het bedrijf biedt hoogwaardige gehoorbescherming aan onder meer muzikanten, kinderen, reizigers, watersporters, uitgaanspubliek, motorrijders en mensen met slaapproblemen.

De vraag

Alpine zoekt naar groeikansen op de Duitse marktplaatsen en wil grote stappen gaan zetten op de Duitse markt. De belangrijkste doelstellingen zijn het vergroten van de merkbekendheid en verkopen op marketplaces laten groeien.  De vraag aan Dexport is om Alpina hierin optimaal te ondersteunen.

De oplossing

Dexport is betrokken om de Amazon campagnes en strategie te optimaliseren. In het begin ligt de nadruk voornamelijk op het herstructureren van de ad campagnes, SEO en het verbeteren van de Duitstalige productteksten. Hiermee is binnen korte tijd de Return On Investment (ROI) verdubbelt. Wekelijks is een Amazon specialist van Dexport bij Alpine op kantoor om het project met het Alpine team in goede banen te leiden.  Later komt daar ook Franse Amazon advertising bij middels de Franse Amazon specialist die Dexport rijk is. 

Het resultaat

Alpine krijgt profiteert optimaal van de verkoopkansen die Amazon in Duitsland biedt. Dexport realiseerde binnen enkele weken een daling van advertentiekosten met 50% zonder dat de omzetgroei stagneerde. Dit komt met name door een optimale herstructurering van de Amazon marketing campagnes. Dit is een optimale basis voor een verdere uitbouw van het succes van Alpine op marketplaces.

Twijfel je en wil je even samen sparren?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Joyce
Business adviseur

T: 088 339 76 78
E: info@dexport.nl

Partners en awards