Case: CTR naar 60% en verdubbeling van het conversiepercentage

Urgentie creëren door seizoensgerichte advertentieteksten

In de maand december verwachten veel winkeliers een goede afsluiting van het ondernemersjaar. Uiteraard zit ook de concurrentie op een omzetgroei te wachten. De consument heeft het tussen alle aanbiedingen letterlijk voor het kiezen. Maar niet alleen de kerstdagen zijn in Duitsland een hele belangrijke maand. Ook met Pasen, vakanties, carnaval en sales periodes, de zogenaamde “Sommerschlussverkauf” (SVS) of “Winterschlussverkauf” (WSV), kunt u klanten triggeren om hun slag te slaan. De vraag is: hoe kunt u tussen alle online advertenties van de concurrentie de consument bereiken? Voorkom saaie advertentieteksten met winsttaal

Stel u wilt een product van een bekend merk via uw webshop verkopen. Een mogelijke advertentietekst zou kunnen zijn: “Koop nu uw kerstcadeau van merk X in onze shop”. Waarschijnlijk zal deze advertentie niet veel bezoekers naar uw website leiden en onderscheidt zich de tekst niet ten opzichte van de concurrentie. Hoe kunnen vergelijkbare teksten interessanter worden geschreven?

Relevante advertentieteksten met verliestaal

Het antwoord ligt (onder andere) in het schrijven van goede advertentieteksten die de consument weten te triggeren. Door middel van taal kunt u uw een hogere click-through-rate (CTR) van uw advertentie bereiken. Hiervoor kan een eenvoudige truc uit de psychologie worden toegepast: de zogenaamde verliestaal, ook wel “loss aversion” in het Engels genoemd, veroorzaakt bij de lezer het gevoel dat hij iets belangrijks mist. Hierdoor creëert u urgentie bij de lezer. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het gevoelde verlies zwaarder weegt dan een potentieel gewin. Google speelt op dit psychologisch effect in en heeft recentelijk een handige countdown functie ontwikkeld. Met deze functie wordt een einddatum ingesteld en wordt de tekstadvertentie automatisch aangepast. Een verbetering van bovenstaand voorbeeld zou in dit geval kunnen zijn: “Nog slechts 5 dagen tot kerst. Bestel nu snel uw cadeau van merk X.”

Succes case Bovenstaand principe hebben we regelmatig voor verschillende klanten uit de B2C markt toegepast. Niet alleen rondom kerst maar ook voor Oud en Nieuw en de sales periode zagen we een duidelijk verschil tussen een “gewone” advertentietekst en een advertentie met een countdown functie.  Door deze schijnbaar kleine aanpassing van de advertentietekst is de CTR van circa 40% naar maar liefst 61% gestegen. Het conversiepercentage van deze advertentie verdubbelde naar 13,5%.]]>

Blijf op de hoogte van de Duitse markt

Maak het verschil met kennis over de Duitse markt door de inspiratie uit onze nieuwsbrief over kansen, projecten en andere ontwikkelingen.

Meer dan 1000+ bedrijven en ondernemers gingen je al voor.
Maak je geen zorgen, we spammen echt niet.