Brand marketing in Duitsland

Groeit je naamsbekendheid in Duitsland volgens plan? Het valt Nederlandse bedrijven niet altijd mee om de harten van  Duitse consumenten te winnen. Top-of-mind zijn en dat binnen het beschikbare budget, daar gaat het om. Alle uitingen worden afgestemd op voor jouw merk interessante doelgroepen binnen de Duitse markt. We zoeken naar kostenefficiënte impressies en interacties via social media, media buying en real time bidding. Hierbij verliezen we je ROAS doelen niet uit het oog. We gebruiken de netwerken van Amazon DSP, Google en Facebook. Met de inzet van de verschillende marketingkanalen zorgen de Dexperteers ervoor dat de Duitsers jouw merk en producten kennen. Samen bouwen we aan het gewenste imago van je merk in Duitsland.

Branding in Duitsland

  • Video’s en uitingen aangepast voor de Duitse markt
  • Amazon content, Storefront en vindbaarheid op top niveau
  • Influencer marketing en PR
  • CPC campagnes: social media, Youtube en programmatic
  • SEO en Google Ads door Duitse professionals
  • Optimalisatie website voor Duitse bezoekers
  • Offline adverteren en media buying

Video's en visuals aanpassen voor de Duitse markt

De video’s en visuals van je Nederlandse site kun je vaak niet 1 op 1 kopiëren naar de Duitse site. Op vakantie herken je vaak zo andere Nederlanders, dat hebben Duitsers ook. Duitsers hebben een andere bouwstijl voor huizen, een ander landschap, andere iconische gebouwen etc. Daar moet je rekening mee op je duitstalige website.

Succesvol verkopen via Amazon in Duitsland

Amazon, het grootste e-commerce platform van Duitsland en genereert de helft van de totale Duitse online omzet. Via het verkopen op de Duitse marktplaats van Amazon kun je hiervan profiteren. Om succes te hebben op Amazon is het cruciaal dat je de juiste marketingstrategie en productfocus kiest. Met welke producten ga je Amazon veroveren? Heb je nagedacht over een lanceringsplan? Wie zijn je klanten en hoe trek je de doelgroep naar jouw producten op Amazon? Wij spreken de taal van de Duitse consument. Onze Dexperteers hebben ruime ervaring met Amazon, weten precies wat wel en niet werkt. Het resultaat is dat je beter wordt gevonden, jouw teksten beter converteren en de merkbeleving wordt verbeterd.

Influencer marketing en PR

Met influencers als bloggers en andere invloedrijke media kun je jouw website en producten een behoorlijke boost geven of een merk introduceren. Backlinks van influencers en nieuwssites zorgen voor meer autoriteit van je website. Hierdoor word je ook organisch beter vindbaar. Belangrijk is dat je een goede campagne opzet en in contact komt met de juiste influencers die bij je merk passen.

CPC campagnes: social media, Youtube en programmatic

De inzet van de marketingkanalen verschilt per merk en doelgroep. De Dexperteers weten precies waar en via welke kanalen ze jouw doelgroep het beste bereikt tegen de beste CPC. Door de inzet van programmatic marketing stemmen de Dexperteers, tijdens de gehele customer journey, jouw boodschap af op de individuele Duitse consument in zijn of haar context.

Offline adverteren en media buying

In Duitsland is offline adverteren een krachtig middel om de Duitse consument te bereiken. Via tijdschriften, kranten, televisie, radio, abri’s, etc. kun je de Duitse consument bereiken. De Dexperteers bepalen welke offline kanalen interessant zijn en hoe ze het budget het beste kunnen verdelen. Soms is het veel geschikter een specifieke regio te kiezen, met bijvoorbeeld de hoogste koopkracht, in plaats van landelijke inzet. Want door de omvang van Duitsland zijn de mediakosten voor landelijke inzet erg kostbaar. Dexport houdt de kosten zo laag mogelijk door offline media gezamenlijk in te kopen.
 

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Persoonlijk advies nodig?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Portretfoto van collega Roel

Roel
Business development

T: 088 339 76 78
E: info@dexport.nl

Partnerships & Certificaten

Elk jaar doen wij ons best om onze certificaten en partnerships te houden.

Google Premier Partner 

CrossBorder Top 30 Supplier

Bing ad Partner