Bezoek het CrossBorder Event op 13 september : Bestel tickets met €100 korting. Gebruik kortingscode: Dexport2022  Naar de website

Amazon opent digitale deuren in Nederland

Delen

Het van oorsprong Amerikaanse Amazon heeft bekend gemaakt dat het ook naar Nederland komt. In de loop van dit jaar zullen er producten te koop zijn via de site, die daarmee nadrukkelijk de strijd aangaat met het Nederlandse bol.com.

In Duitsland is Amazon al een lange tijd niet meer weg te denken uit de e-commerce en is het een van de grootste en meest populaire marketplaces. Tot nu toe werden Nederlandse kopers nog doorgeleid naar de Nederlandstalige versie van de Duitse site, maar dat gaat nu dus veranderen.

Meer dan twintig categorieën zullen worden opengesteld voor bedrijven en consumenten, waaronder kleding. Volgens een woordvoerder van Amazon is wereldwijd 58 procent van de producten die via de site worden verkocht afkomstig van partners, de rest komt uit de eigen magazijnen.

“We kijken ernaar uit om het aantal productcategorieën uit te breiden”, zegt Alex Ootes, verantwoordelijk voor de Europese uitbreiding van Amazon in een toelichting. “We zijn verheugd om nu zowel grote als kleine Nederlandse bedrijven de mogelijkheid te bieden te verkopen op Amazon.nl en onze andere Europese sites.”

Dexport helpt al jaren bedrijven bij het verkopen van hun producten op Amazon in landen als onder andere Duitsland, Engeland, Italië, Frankrijk en Spanje. Wil jij meer informatie over het verkopen van jouw producten op Amazon? Neem dan contact op met onze adviseurs via 088 339 7678

Wil jij weten waar jouw groeikansen liggen?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Redactie Dexport
Redactie Dexport

Mis niks over de Duitse markt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief…