Amazon opent digitale deuren in Nederland

Het van oorsprong Amerikaanse Amazon heeft bekend gemaakt dat het ook naar Nederland komt. In de loop van dit jaar zullen er producten te koop zijn via de site, die daarmee nadrukkelijk de strijd aangaat met het Nederlandse bol.com.

In Duitsland is Amazon al een lange tijd niet meer weg te denken uit de e-commerce en is het een van de grootste en meest populaire marketplaces. Tot nu toe werden Nederlandse kopers nog doorgeleid naar de Nederlandstalige versie van de Duitse site, maar dat gaat nu dus veranderen.

Meer dan twintig categorieën zullen worden opengesteld voor bedrijven en consumenten, waaronder kleding. Volgens een woordvoerder van Amazon is wereldwijd 58 procent van de producten die via de site worden verkocht afkomstig van partners, de rest komt uit de eigen magazijnen.

“We kijken ernaar uit om het aantal productcategorieën uit te breiden”, zegt Alex Ootes, verantwoordelijk voor de Europese uitbreiding van Amazon in een toelichting. “We zijn verheugd om nu zowel grote als kleine Nederlandse bedrijven de mogelijkheid te bieden te verkopen op Amazon.nl en onze andere Europese sites.”

Dexport helpt al jaren bedrijven bij het verkopen van hun producten op Amazon in landen als onder andere Duitsland, Engeland, Italië, Frankrijk en Spanje. Wil jij meer informatie over het verkopen van jouw producten op Amazon? Neem dan contact op met onze adviseurs via 088 339 7678

Blijf op de hoogte van de Duitse markt

Maak het verschil met kennis over de Duitse markt door de inspiratie uit onze nieuwsbrief over kansen, projecten en andere ontwikkelingen.

Meer dan 1000+ bedrijven en ondernemers gingen je al voor.
Maak je geen zorgen, we spammen echt niet.