Nuzakelijk.nl – Duitse webshop is groeimarkt Nederlandse bedrijven

Duitsland “Duitsland is momenteel bezig met een inhaalslag op het gebied van internetgebruik. Inmiddels zijn 52,7 miljoen personen boven de 14 online. Dat is bijna 65 procent van alle Duitsers,” stelt Johan Spijksma. De snelst groeiende productcategorieën in Duitsland zijn textiel, kleding en schoenen. Daarna volgen media, beeld- en geluidsdragers, elektronica, computers en randapparatuur, hobby, verzamel- en vrijetijdsartikelen.

Verschillen

Nederlandse aanbieders moeten echter wel bedenken dat de e-commerce markten in beide landen fundamenteel van elkaar verschillen. Eén van de zaken waar Nederlandse aanbieders rekening mee moeten houden, is het feit dat de Duitse consument het liefst ook bij een Duitse webshop koopt, zegt Andreas Giese van adviesbureau Dexport. Hij adviseert snelgroeiende bedrijven en bekende merken bij het opzetten en optimaliseren van hun online marketing voor de Duitse markt. Slechts 16 procent van de Duitsers koopt online producten in andere Europese landen. Het is daarom zinvol om de webshop een Duitse uitstraling te geven door bij lay-out en vormgeving uit te gaan van Duitse standaarden.

Recht

Een ander belangrijk punt zijn de algemene verkoopvoorwaarden, die aan het Duitse recht moeten voldoen. “Wie de Duitse markt wil veroveren heeft bovendien een goede lange termijn strategie nodig. Bij het opbouwen van een nieuw merk in Duitsland kun je niet over één nacht ijs gaan,” aldus Giese. “Hoewel het inrichten van een Duitse webshop een betrekkelijk eenvoudige stap lijkt, zien wij toch regelmatig dat fundamentele verschillen te laat worden opgemerkt,” zegt Johan Spijksma, exportadviseur van de DNHK. Hierdoor worden volgens de Handelskamer onnodige fouten gemaakt, die tot vertragingen of zelfs mislukkingen leiden. Bron: http://www.nuzakelijk.nl/e-business/2627525/duitse-webshop-groeimarkt-nederlandse-bedrijven.html / DNHK]]>

Blijf op de hoogte van de Duitse markt

Maak het verschil met kennis over de Duitse markt door de inspiratie uit onze nieuwsbrief over kansen, projecten en andere ontwikkelingen.

Meer dan 1000+ bedrijven en ondernemers gingen je al voor.
Maak je geen zorgen, we spammen echt niet.