10 redenen om een Duits postadres te huren

Als je uitbreidt naar de Duitse markt, dan komt je voor de keuze te staan of je wel of niet een Duitse vestiging wilt openen.

Het openen van een nieuwe Duitse lokale vestiging brengt de nodige kosten en verantwoordelijkheden met zich mee, zoals personeelskosten en de huur van een pand. Het huren van een Duits postadres kan dan een mooie oplossing bieden. Wij kunnen dit adres bij het Gewerbeamt aanmelden als een nevenvestiging. Via onze website kun je eenvoudig een Duits adres huren voor je Duitse post en/of retouren.  

Je kunt het Duitse adres gebruiken als retouradres, postadres en vestigingsadres. Hieronder vind je 10 voordelen voor het huren van een Duits postadres:

1. Om het Duitse adres op uw website te kunnen vermelden

Voor de uitstraling van de Duitse look & feel op je website is het Duitse adres, samen met een Duits telefoonnummer een must. Je laat hiermee zien dat de website volledig op de Duitse markt is gericht.

2. Ter verhoging van de betrouwbare uitstraling van je website

Betrouwbaarheid is voor Duitse consumenten en bedrijven het grootste goed bij het doen van online aankopen. De vermelding van een Duits adres geeft de Duitse consument het gevoel in een betrouwbare en veilige Duitse webwinkel beland te zijn.

3. Om als Duits postadres te dienen

De pure basis van ieder adres: het biedt de mogelijkheid aan zowel consumenten, als bedrijven en de Duitse autoriteiten om je briefpost en officiële documenten toe te sturen.

4. Om een Duits retouradres aan te kunnen bieden

De Duitse consument maakt graag gebruik van de mogelijkheid om aankopen, vooral in de modebranche, te retourneren. De inrichting van het retourproces speelt dan ook een belangrijke rol tijdens de aankoopbeslissing. De mogelijkheid om de artikelen naar een Duits retouradres te kunnen retourneren is voor de Duitse consument een groot pluspunt. Dit retouradres kun je gebruiken voor je webshop en ook op Amazon.

5. Voor het aanvragen van een lokaal Duits telefoonnummer

Duitse telecomaanbieders stellen het bezit van een lokaal Duits adres verplicht voor de aanvraag van een lokaal Duits telefoonnummer. Het telefoonnummer is gekoppeld aan de locatie van het adres, net als in Nederland zie je dit terug aan de geografische netnummers. Het adres dient ofwel een zakelijk adres te zijn dat is aangemeld bij het lokale Gewerbeamt ofwel een particulier adres waarvan de eigenaar ook bij de plaatselijke gemeentelijke basisadministratie is ingeschreven.

6. Voor het aanvragen van een Duitse bankrekening

Als het niet lukt om een Duitse bankrekening te openen via uw bank in Nederland, kun je dit rechtstreeks bij een Duitse bank doen. Het bezit van een Duits adres is hiervoor een voorwaarde. Net als bij het aanvragen van een Duits telefoonnummer geldt dat het een zakelijk adres (dat is ingeschreven bij het plaatselijke Gewerbeamt) of een particulier adres (met inschrijving in de plaatselijke gemeentelijke basisadministratie) dient te betreffen. Let op: je kunt de Duitse bankrekening alleen aanvragen in de regio waar je Duitse adres gevestigd is.

7. Als vestigingsadres om een Duits bedrijf op te richten

Het bezit van een Duits vestigingsadres is één van de absolute voorwaarden om een Duits bedrijf, bijvoorbeeld een GmbH (de meest voorkomende Duitse bedrijfsvorm), op te kunnen richten.

8. Om de succesfactor van linkbuilding en (online) verspreiding van uw persbericht te verhogen

Duitse branchenboeken en webgidsen, zoals de equivalenten vande Gouden Gids, vragen bij aanvragen voor de plaatsing van een link om een Duits adres. Deze branchenboeken worden veelvuldig gebruikt en het is daarom waardevol om uw diensten hier te kunnen vermelden. Het zijn ook uitstekende linkpartners omdat de sites zelf een hoge autoriteit hebben. Als je een (online) persbericht wilt verspreiden is de kans dat redacties contact met u opnemen groter als je over een Duits postadres en telefoonnummer beschikt.

9. Voor vermelding van een snellere levertermijn op prijsvergelijkers als Amazon

Let op: dit geldt alleen als ook daadwerkelijk vanuit Duitsland geleverd wordt! Voor levering vanuit Duitsland zijn er verschillende aanbieders die palletruimte verhuren en order fulfillment aanbieden. Je kunt ervoor kiezen om je gehele assortiment in Duitsland aan te bieden, maar je kunt ook de focus leggen op een beperkt aantal top sellers.

10. Voor benadering van Duitse (toe)leveranciers die niet aan Nederlandse partijen leveren

Let op: dit kan alleen in combinatie met een Duitse bedrijfsvorm (zoals bijvoorbeeld een GmbH of UG) waardoor je de (toe)leverancier als Duits bedrijf tegemoet kunt treden.

Wil je een offerte aanvragen? Klik dan hier!

Blijf op de hoogte van de Duitse markt

Maak het verschil met kennis over de Duitse markt door de inspiratie uit onze nieuwsbrief over kansen, projecten en andere ontwikkelingen.

Meer dan 1000+ bedrijven en ondernemers gingen je al voor.
Maak je geen zorgen, we spammen echt niet.