GmbH oprichten – in één dag geregeld

  • Begeleiding bij de oprichting van de GmbH
  • Soepel en snel proces
  • Duits vestigingsadres indien gewenst
  • Duitse correspondentie in handen van Dexport

Offerte aanvragen

GmbH oprichten

Wist u dat de GmbH de meest voorkomende rechtsvorm in Duitsland is? Met onze dienst ‘Uw Duitse GmbH oprichten’ kunt u nu nog sneller en goedkoper uw bedrijf starten in Duitsland! De Gesellschaft mit beschränkter Haftung (GmbH) is te vergelijken met de Nederlandse BV (besloten vennootschap). Er gelden in Duitsland wel andere regels en procedures voor ondernemers. Oprichting kan door één persoon geschieden en er is een maatschappelijk aandelenkapitaal vereist van ten minste 25.000 euro. De minimum kapitaaldeelneming bedraagt 100 euro. Tegenwoordig bestaat er ook een light-variant van de Duitse GmbH, de zogenaamde Unternehmergesellschaft (haftungsbeschränkt, UG). Het kapitaal dat u in dat geval moet inbrengen is slechts 1 euro. Hierbij moet u bedenken dat u in de praktijk meer zult moeten inbrengen om bijvoorbeeld de kosten van de notaris te betalen. Ten opzichte van de GmbH heeft de UG toch ook een aantal nadelen. U ontvangt van ons de benodigde informatie om een goede keuze te kunnen maken.

Waarom een nieuwe GmbH oprichten in plaats van een bestaande GmbH overnemen? 

Vaak wordt gedacht dat het overnemen van een bestaande GmbH sneller en eenvoudiger is dan het oprichten van een nieuwe GmbH. Tot enkele jaren geleden was dat inderdaad het geval. Door de digitalisering is dat echter niet meer zo.

De tijdspanne en activiteiten zijn nu nagenoeg hetzelfde. Echter het overnemen van een bestaande GmbH kost vaak een veelvoud van het tarief dat we rekenen om een nieuwe GmbH op te richten. Een ander voordeel van een nieuwe GmbH is dat u zeker weet dat de GmbH geen geschiedenis heeft en er dus geen verrassingen achteraf zijn. Daarom hebben wij ervoor gekozen om onze klanten enkel te ondersteunen met de service ‘Het oprichten van uw nieuwe GmbH’. Wij helpen u graag met het starten van uw bedrijf in Duitsland!

Duits BTW nummer aanvragen

  • De BTW in Nederland is 21%, terwijl de Duitse MwSt. 19% bedraagt
  • Om aangifte MwSt. te kunnen doen, heeft u een MwSt. ID nodig
  • Passeert u de grens van €100.000,- ? U moet in Duitsland aangifte doen
  • Wanneer u in Duitsland levert, is het verstandig om uw BTW en Mehrwertsteuer aangiftes te laten verzorgen door een specialist

Offerte aanvragen

© 2017 Dexport.nl